Tøj og udstyr

I bund og grund er det ligegyldigt hvad du vælger at tage på for at gennemføre denne form for løb. Man skal selvfølgelig tage højde for at man kan have numsen lidt for højt oppe når der kravles under pigtråd, så det skal nok ikke være sin ynglingsbluse, men ellers kan det meste komme i vaskemaskinen når man kommer hjem.

Hvis man derimod ønsker at gearet skal være i orden, så er der her et par links til forskellige former for tøj og udstyr der kan hjælpe dig igennem løbene.

Det er selvfølgelig en smagssag om man er til det ene eller andet mærke, så derfor vil vi her på siden notere de fleste kendte mærker op, og så kan man selv vælge derefter..

Sko

De mest populære sko til OCR løb er Rebook, Inov8, Salomon og Icebug.

Reebok:
Reebok har deres “Spartan Race Collection” til hhv. mænd og kvinder som er nogle glimrende sko til den slags løb.

Inov8:
Inov-8 har deres “X-Talon Collection” som fås til både mænd og kvinder.

Salomon:
Salomon har også nogle ganske udmærkede sko på markedet og har især hørt godt om deres Fellcroos sko.
Se hele deres Trail-sortiment på deres hjemmeside.

Icebug:
Icebug er ikke så kendt i danmark, men utrolig populært i f.eks. USA. Jeg har endnu ikke selv haft et par, men eftersom mange OCR-løbere bruger dem i USA føler jeg at jeg bør nævne dem her.

Bluse og bukser

Her kommer det i den grad an på hvad man selv er til i forhold til korte eller lange bukser og bluse, samt årstiden for løbet. Personligt har jeg det godt med lange bukser og bluse for at have en lille form for beskyttelse når jeg skal rode rundt i diverse mudderhuller og lign.

Handsker

Sjovt nok har der så vidt jeg kan se været en ukonkluderbar diskussion om hvorvidt man har handsker på til OCR løb eller ej, men jeg syntes at kunne se det er de “gamle” der ser det som et nybegynder redskab 🙂
Jeg er utrolig glad for mine handsker og vil til enhver tid anbefale handsker. Som udgangspunkt har jeg erfaret at de gerne må være meget tynde da de ellers bliver tunge af mudder og vand, og så skal de have et tyndt lag gummi i håndfladen.

Kamera

Hvis man ønsker at forevige sine løb kan jeg klart anbefale et GoPro kamera. Jeg lånte selv et GoPro da jeg skulle løbe Toughest 2014 i københavn og det er utrolig fedt at kunne genopleve turen igen og igen. Ja, de er lidt dyre, men man skal nok få det brugt. Om det så bliver af ens unger på legepladsen eller til firmajulefrokosten, så kan jeg sikre dig at alle optagelserne er en smule federe med et GoPro 🙂

 

Håber det har hjulpet de nye løbere med hvad man skal og bør have i forbindelse med et OCR løb.

Jeg vil løbende opdatere siden når der kommer nye produkter på market samt hvis jeg bliver klogere hen af vejen af blandt andet egen erfaring, eller hvis i melder retur med gode eller dårlige oplevelser.