OCR EM – Standard Course – En festdag uden sidestykke

Lørdag blev hovedattraktionen ved OCR EM afviklet, nemlig den 15 km standard course.

2018-07-01_09-33-00

Vi har set frem til dette løb med spænding, specielt efter fredagens udfordringer. Men med den længere bane, og distance mellem forhindringerne får atleterne bedre mulighed for at hvile armene, og få lidt blod rundt i kroppen.

Samtidig annoncerede arrangørerne massive ændringer af forhindringerne på banen, de havde lyttet til alle atleterne efter fredagens løb, og tilpasset niveauet så det var et Europamesterskab værdigt. Ikke fordi det var blevet ”let” at gennemføre banen, men det var blevet lidt mere realistisk at komme igennem banen. Stor ros til arrangøren for at lytte, og arbejde hele natten igennem for at skabe en fantastisk bane.

Ud over rent fysisk at ændre banens forhindringer, blev timecap også forlænget til 5 timer. Dermed fik atleternes slidte arme, lidt ekstra tid til at komme igennem banen. Og det ser ud til at have hjulet. I hvert fald har vi fået langt flere danskere igennem banen med armbåndet intakt, fantastisk godt kæmpet.

Følgende ændringer blev meldt ud:

2018-06-30_09-44-56

I 2017 dominerede Danmark mesterskaberne massivt, med 17. flotte podiepladser herunder adskillige danske europamestre. Dermed var forventningerne til danskerne i top, nu foregik det jo på hjemmebane i Esbjerg.

Det skulle dog vise sig, at resten af Europa har taget udfordringen op, og virkelig arbejdet hårdt på at udfordre den danske dominans. Lørdag fik Danmark ”kun” en enkelt podieplacering i form af Katja Christensen, som tog en flot 2. plads blandt elitekvinderne. Kæmpe tillykke til Katja, og det kan du læse mere om her

2018-07-01_09-36-06

Men som OCR Danmarks udsendte sagde på en af vores live videoer ”Det handler slet ikke om medaljen, det er armbåndet det handler om”. Alle danskere med armbåndet i behold kan med rette være stolte af Deres præstationer, de er alle mestre på Deres egen måde. Og de danskere vi har talt med, som har mistet Deres armbånd, virker også til at have haft en god dag alligevel. Det er selvfølgelig ærgerligt at miste armbåndet, men på en bane som denne er det bestemt ingen skam.

Til forskel fra fredag, virkede det til at alle havde en fest på banen. Både med og uden armbånd. Måske var forventningerne til egen præstation skruet lidt ned, og dermed kunne folk bedre hygge sig og nyde den OCR fest der var i Esbjerg. Der var i hvert fald en masse dejlige smil, high fives og krammere blandt løberne.

Vi glæder os allerede til Team Relay, som plejer at være et unikt løb pga sammenholdet mellem atleterne, hvor folk virkelig hepper på hinanden.

Vi har samlet en liste over alle de danskere der kom i mål med armbåndet:

Kvinder:

Katja Christensen
Margrethe Langhoff Thuesen

Mænd:

Nikolaj Dam
Andreas Olsen
Mads Toft
Jens Loff
Andreas Dragsted
Søren Nielsen
Mads Voss Hansen
Tim Lasman Husgard
Stefan Hansen
Emil Friis Ren
Axel Yang Kornvig
Kim Winther
Jason Woods
Lasse Gissel
Danny Steiness
Bjarne Rasmussen
Christian Pedersen
Luca Buccarella
Gregers Rasmussen
Kenneth Olin
Ralph Grenaae
Søren Bjerk
Jonas Kofoed
Arne Nebelong
Kum Suhler
Mikkel Røjgaard
Nikolaj Kaufmann
Mik Vedersø
Thomas Larsen
Niklas Elsgart
Kevin Roth Løndal
Bo Weigelt

About The Author

2 kommentarer on "OCR EM – Standard Course – En festdag uden sidestykke"

  1. Jakob Sørensen

    Tak for de gode artikler fra EM, skønt at kunne følge med hjemmefra – eneste ulempe er at det er ekstra surt ikke at være med til festen 🤘

Comments are closed.