Årets første store mesterskab: OCRWC – 24 Hours Enduro

OCR Danmark er taget til Australien, hvor vi følger de 3 danske atleter:

– Jakob Bay (Pro-group)
– Nicolai Schjøtt (Agegroup 25-29)
– Marius Thøgersen (Agegroup 25-29)

Og deres erfarne Pitcrew: Michael Schjøtt, som desværre ikke selv løber pga. En overrevet achillessene.

Men, hvad er OCR World Championships? Og hvad betyder “24 hours Enduro”?

OCR World Championship er bredt anerkendt som det ”officielle” verdensmesterskab, dvs. Så officielt som det nu kan blive i en sport der ikke er anerkendt som en selvstændig sport endnu.

OCR World Championship har været afholdt siden 2014, hvor det startede ud i Ohio, USA, med et 15 km barskt forhindringsløb. Siden da har løbet været afholdt yderligere 3 gange i USA og Canada, og i 2018 rykker det for første gang til Europa (London).

”24 hours Enduro” er som navnet antyder, et 24 timers udholdenheds løb. Det bliver første gang, at teamet bag OCRWC, afholder et verdensmesterskab i 24 timers forhindringsløb.

24 Hours Enduro bliver afholdt d. 9. juni kl 12:00 og 24 timer frem. Og som om 24 timer ikke lyder hårdt nok, bliver det afviklet i Australiens barske natur, nærmere bestemt Lower Portland uden for Sydney.

Oprindeligt skulle Danmark være repræsenteret af 2 atleter, ved dette historiske løb: Michael Schjøtt og Jakob Bay.
Men en slem skade til Michael, har desværre tvunget ham til at droppe sin deltagelse. Dog er vi så heldige at 2 andre danskere er hoppet til, og har taget udfordringen op: Nicolai Schjøtt og Marius Thøgersen.

Lidt praktisk information om løbet:

Location: Lower Portland, Sydney
Dato: Lørdag d. 9. juni
Race Start: 12:00 lokal tid (04:00 dansk tid)
Antal deltagere: ca. 700

Banens længde: ca. 11 km.
Antal forhindringer: 30

Antal højdemeter pr. Omgang: ca 270 meter

33985733_1716270141819992_178941016294817792_n

Vi har været ude og inspicere banen, og det er fantastisk flotte omgivelser. Løbsarrangøren har været fantastisk gode til at bruge naturen, og indbygge flere af forhindringerne. Der er derfor tale om en teknisk meget svær bane, og med 270 højdemeter, skal der virkelig løbes bakker/bjerge.

Forhindringerne er efter danske standarder ganske overkommelige, og de er designet til at sænke din hastighed. Men efter 24 timers løb, skal de nok være en seriøs udfordring for alle.

Det helt store spørgsmålstegn bliver vejret. For 2 år siden, på samme dato var det minusgrader og snevejr. For 1 år siden på denne dato, regnede det så meget at alle gik i vand til knæene, og teltene blev skyllet væk. I år har Australien haft en af de tørreste perioder de sidste 50 år, og for en uge siden var ”The muddy mile” bedre kendt som ”The Mile”. Men den sidste uge har vendt tingene på hovedet, det er blevet koldere og vådere i vejret. Og lige pt er der lovet store mængder regn både lørdag og søndag.

Så vejret bliver en seriøs faktor for afviklingen af løbet.

Der er pt registreret intet mindre end 19 forskellige nationaliteter til det første OCR World Championship – 24 Hours Enduro, hvilket må siges at være ganske imponerende, når det afvikles så langt væk fra alt i Australien.

De danske atleter er nu ankommet til racesite, ca 2 dage før starten på løbet. De kommende dage skal bruges på at sove, indtage en masse mad og drikke, og sove lidt mere.
I morgen vil vi tage rundt på banen og gennemgå flere af de unikke forhindringer, og vise lidt af terrænet.
Vi kommer til at smide små videoer af div. Forhindringer op på vores Facebookside, så det er muligt at følge med her.

 

Livetracking af de 3 atleter

Der er meget dårlige antenne forhold ude i den australske outback. Alle får selvfølgelig en timingchip, men om resultaterne streames nogen steder, er stadig usikkert.
Det følger vi naturligvis op på fredag morgen, lokal tid.

Løbet bliver startet lørdag kl 04:00 dansk tid, og slutter så 24 timer senere.

Men OCR Danmark vil løbende forsøge at sende opdateringer hjem via Facebook, Instagram og vores nye Snapchat konto @OCRDanmark

OCR Danmark er nu til stede på alle de relevante medier:

Web: www.ocrdanmark.dk
Facebook: www.facebook.com/OCRDanmark
Instagram: @OCR_Danmark
Snapchat: @OCRDanmark

OCR Danmark er en platform for OCR folket, af OCR folket. Så har du en historie, et tip eller bare en nyhed eller et resultat du gerne vil dele med os, så send os endelig en besked.

E-mail:

info@ocrdanmark.dk

About The Author