Nordic Race, Strandparken, 22. April 2017

Forhindringer
Løbsafvikling
Publikumsvenlighed
Sværhedsgrad
4.7 Arctic Race
Readers Rating 4.3 8 votes

Dagens Nordic Race kunne man med rette omdøbe til Arctic Race!

Nordic Race, Strandparken, 22. April 2017

Nordic Race i Strandparken kunne man med rette omdøbe til Arctic Race. Arrangørerne havde sat sig for at presse deltagerne, for løbet og strandvinden gjorde strandræset til en våd og kold fornøjelse. Kombineret med seks kilometer med forhindringer af en ganske høj sværhedsgrad leverede Nordic Race et både fysisk og mentalt krævende løb.

Nordic Race Strandparken 2017

Vi var i alt 4.500 deltagere, der den 22. April åndede lettet op, da vi slog øjnene op til en dag med mere sol end skygge. Det var efter en uge med typisk dansk forårsregn, blæst og lave temperaturer. Solen var meget fremme, men blæsten og kulden havde ikke fortaget sig ved løbsstart ved Amager Strandpark. Som menig løber kunne man se frem til løbet med spænding efter at have overværet eliteløbere enten udgå med kommentaren, ”det er så vådt og koldt, at det ikke er sjovt længere,” eller tonse i mål med klaprende tænder og rystende hænder.

Nikolaj Dam, 27, Odense, 13 OCR-løb, vandt herrernes elite-heat.

Løbsvurdering: 5/5

Et ord beskriver løbet meget godt: koldt. I forhold til sidste år var der flere tunge og tekniske forhindringer. Kulden gjorde det også svært at holde fast. Men det er ligesom en del af gamet. Det trak ikke oplevelsen ned.

Nordic Race Strandparken 2017

Nordic fucker med din hjerne… og din kropstemperatur

Det våde og det kolde blev et gennemgående tema i de godt seks kilometers strandbane. 400 meter inde i løbet dumpede Nordic Race-deltagerne ned i godt otte grader ”varmt” vand. En til to kilometer senere fik vi lov at svømme cirka femten meter, hvor det ikke var til at bunde og just som man igen havde løbet sig varm, fik man sin sidste tur i vandet på vej op mod forhindringen Riot Control.
De tre ture i baljen tvang løberne til enten at sætte farten ned og prøve at få varmen eller holde gang i maskineriet med løb. Når man var i vandet prikkede det i huden og sanserne spillede en et puds, så mange fik kolde fødder, når en svær forhindring skulle forceres.

Leon Kofoed, 25, København, 40 OCR-løb

Løbsvurdering: 5/5

Selv på elite-heatet begyndte folk at have det hårdt efter 500 meter. Banen var tæt pakket med forhindringer. Man blev hurtigt meget kold, det gjorde det svært at klare selv simple ting. Kulden var den helt store udfordring i dag. Og en game changer var skulls-forhindringen. Herrerækken var ekstremt høj og der var mange deltagere under 1.75, der måtte stå og bygge sandslotte for at kunne hoppe højt nok. Overordnet var det et fuldkomment løb med høj sværhedsgrad og god udførsel.

Nordic Race Strandparken 2017

Fårene skulle skilles fra bukkene

Kulden og fugten pressede en og under løbet virkede det som om, visse forhindringer havde til hensigt at skille fårene fra bukkene. Den første var Big Rig, hvor man skulle gå i armgang i de forskellige redskaber. I midten var en teknisk krævende krydsstang i metal, der krævede momentum og beslutsomhed for at komme videre. Det lykkedes for langt de færreste løbere. Den anden var forhindringen Skulls, som i sig selv var nogle klatresten på en væg. Tricket var, at man skulle op og nå dem, for klatrevæggen var hævet et godt stykke over jorden. Mange valgte at tage stilladset i brug og derved ikke klare den som den formentligt var tænkt.

 

Frederik Overby, 22, Ballerup, første løb

Løbsvurdering: En stærk 4/5

Det var hårdt, men det var fantastisk. Nogle highlights var vanddelene. Det gav virkelig en ekstra dimension til løbet. Man går nærmest i chok og man skal bruge en del energi på at få styr på kroppen. Jeg er stort bygget, så jeg har haft mine problemer, når jeg har skulle gå i armgang nogle gange. Jeg manglede lidt noget diversitet i forhindringerne. Man skulle klatre meget, men jeg synes der manglede noget mudder. Men jeg kommer helt sikkert tilbage til OCR. Mange gange.

Nordic Race Strandparken 2017

Udvalgte forhindringer

  • Big Rig
  • Riot Control
  • Big Splash
  • Atlas-stenen
  • Skulls
  • Sand i Spand
  • Monkey Valley

 

Nikita Nielsen, 25, Vanløse, første løb.

Løbsvurdering: 5/5

Det var en megafed oplevelse – når det er gennemført. Der er god stemning blandt folk. Blandt forhindringerne vil jeg fremhæve vandet. Øj, hvor var det koldt og der var strøm! Det var grænseoverskridende, men det er jo en del af løbet. Min makker og jeg er ret bange for højder, så det første hop i vandet var en kæmpe udfordring. Selve løbet var virkelig fedt. Fed beliggenhed, fede forhindringer, andet var for koldt, men det kan man jo ikke gøre noget ved. Det skal jeg helt sikkert prøve igen.

Nordic Race Strandparken 2017

Konklusion

Nordic Race i Strandparken gør det, det skal gøre og mere til. Man kommer i vandet og får det vådt og ubehageligt. Det presser løberne og ikke alle får en direkte sjov oplevelse ud af det. Men alle får en spændende oplevelse ud af det. Denne skribent ville med glæde løbe Nordic Race igen.

Boder

Fundracers – DOCRA – Skins – Løbeshop.dk – Nutraminon – Red Bull – Masser af food trucks – Fitness.dk – Dignity

Nordic Race Strandparken 2017 Nutramino

About The Author

Nørd, der løber OCR for sjov. Oplevelsen er key. Jeg anmelder løb og søger de gode, personlige historier fra OCR-verdenen.