Motivation – Fra 205 til 85 kg

Motivation – Fra 205 til 85 kg

En sund og rask krop giver som regel altid et gladere og sjovere liv. Men det kan være svært for mange at komme i gang, hvis man i en længere periode, eller aldrig, har trænet og holdt kroppen ved lige.

Mange træner af forskellige årsager og motiveres af forskellige ting. Én motivation kunne være at se det er lykkedes for andre, og at det aldrig er for sent at komme i gang.

2

Jess Eric Bjørn Friis er et pragteksempel på, at det aldrig er for sent at komme i gang med at træne. 

Vi spurgte Jess hvad der motiverede ham, og hvordan OCR kom ind i billedet. Vi møder nemlig Jess til rigtig mange OCR løb, og kan se hvor meget han elsker det 🙂

Hvad var din motivation for at begynde at træne?

Jeg vejede 205 kg, og ville gerne tabe mig og komme i lidt bedre form. Var super bange for at dø, så min datter skulle vokse op uden sin far. Ud over det, var jeg rigtig bange for at få diabetes, som en rigtig god ven faktisk døde af.. (havde det dog ikke, trods min størrelse!).

Jess Bjørn

Har du haft noget særlig “modstand/modgang” undervejs?

En kamp som min, hvor jeg gik fra 205 til 85 kg på 15 måneder, er smækfyldt med op- og nedture.. Jeg NØD opturene, og brugte nedturene til at skærpe mit fokus, og presse mig endnu mere.

Hvornår kom OCR ind i billedet?

OCR kom ind i billedet da jeg havde tabt mig, men ikke rigtig kunne finde ud af hvad min “nye” krop kunne.. Min storebror og fætter blev derfor enige om vi ville teste OCR, og dermed kunne jeg teste min krop, og de mange mentale grænser jeg bærer rundt på. Brormand og fætter er 2 gamle militær folk, som klikkede med OCR fra start, men helt helt nyt for mig. Alene det at løbe var nyt.

Jess Bjørn

Hvem løber du OCR med?

Vi formede Team Bear i 2014. Team Bear er min storebror Jan Eric Bjørn Friis, og min fætter Michael Bjørn Jensen. Da vi alle hedder Bjørn, blev vi Team Bear. 🙂

ELSKER OCR og det er der rigtig mange grunde til det.

  • Man bliver presset på alle kanter. Både fysisk og psykisk, og der flyttes grænser ved stort set hvert løb.
  • Det er en sport hvor alle er der for hinanden, og alle er klar til at give en hjælpende hånd, eller et High 5, hvis nødvendigt.
  • OCR er en sport hvor alle kan være med, og alle kan presses.. Der er løb for alle mennesker, men fælles for alle, er den ånd der er omkring hvert løb. Om det så er Tough Guy i England, eller SEPE Extreme Challenge i Esbjerg. Stemning og ånd er uden sammenligning.
  • OCR udvikler dig enormt som person, da man bliver udfordret på rigtig mange parametre.

4

Hvad kan du godt lide ved OCR?

Overvejer du at prøve OCR… Så tag springet. Find et løb i DK, som passer til dine kompetencer og formåen. Der er løb til de bedste i verden, og løb til dem hvor formen ikke er ret god..
Men pas på… Man bliver bidt af det, og man leder hele tiden efter den nye grænse der skal flyttes..

Det smitter..

Udover den personlige gevinst ved at træne og vedligeholde sin egen krop, kan ens kamp for en bedre tilværelse også smitte af på vores omgivelser. Det kan Jess i den grad skrive under på.

I forbindelse med Jess’ rejse, er datteren, Erica, hoppet med på vognen for en mere aktiv hverdag. Som bare 9 årig har Erica fået rødt bælte med sort snip i taekwondo! Og den 2. april skal hun med far ud  og løbe sit første OCR løb, Lever-x hero. Derudover bygger hun selv OCR baner i haven om sommeren 😊

Jess Erica Bjørn Jess Erica Bjørn

Hvis du har en god historie, eller kender til en god historie og ønsker at fortælle om det, så høre vi gerne fra dig.

About The Author

Passioneret OCR løber! - Elsker blandingen af løb og de fysiske forhindringer, der er med til at pifte løbeturen lidt op. Jeg er en af hovederne bag OCR Danmark.