Er OCR løb noget for mig?

Er OCR løb noget for mig?

Obstacle Course Racing(OCR)/forhindringsløb, er blevet en utrolig populær sport verden over. Nogen har sågar udtalt, at det er den hurtigst voksende sport i USA lige nu. Det er svært at sige noget om i Danmark, da sporten endnu ikke er officielt anerkendt, men det gør den bestemt ikke mindre sjov!

Er OCR løb noget for mig?

Der er dog stadig mange der endnu ikke har hørt om OCR-løb, og der må vi alle blive bedre til at sprede budskabet. Der er plads til alle i et OCR-løb. Det er en af forcerne ved løbene. Der er utrolig mange gode ting ved et OCR-løb, og hvis folk skulle være i tvivl, kan vi her ridse et par punkter op.

  • Man løber oftest sammen, og venter på hinanden undervejs. – Tiden er bestemt ikke vigtig! Tag jer den tid det tager, og fokusér på at have en sjov dag. Det er også ok at gå hele ruten!
  • Man er ikke tvunget til at gennemføre alle forhindringer. – Hvis ikke man kan/tør/gider, er man i sin gode ret til at gå udenom. Der er ingen tvang! (Man kan altid ærger sig over det, når man kommer i mål)
  • Hver forhindring, giver en personlig sejer. – Hvis man prøver, og andre ser du har svært ved det, så hjælper man helt automatisk hinanden. OCR er fyldt med team-spirit!
  • Det er udfordrende på et personligt plan. – Man kan blive udsat for vand, højder, mørke, mudder, strøm og lign. De fleste har noget de er bange for, som man til et løb kan udfordre sig selv på.
  • Man slipper hurtigt hæmningerne og giver sig fuldt ud. – Det kommer helt af sig selv, efter man har været nede i det første mudderhul!
  • Der er mange forskellige typer løb. – Der er helt sikkert et løb til hvert et ønske.

Er OCR løb noget for mig?

Når vi spørger folk, hvorfor de løber OCR, er det ord som “Sjovt”, “Teamwork”, “Udfordrende”, “Hårdt” og “Sjov motion”. Vi har snakket med deltagere der aldrig har løbet før, som gennemførte sammen med vennerne. Man ser aldrig sure folk til et løb. Alle har det super sjovt, og rigtig mange spørger efter det næste løb, kort efter målstregen er blevet passeret.

Man kan altid sige at man skal prøve det, før man finder ud af hvor sjovt det egentlig er, og det mener vi virkelig med OCR-løb! Det kan ikke sammenlignes med noget andet.

Er OCR løb noget for mig?

Træning er selvfølgelig er god ting. Især for at forhindre skader. Men igen, det er ikke et krav for at kunne gennemføre et OCR-løb. Hvis man blot vil prøve et løb, vil flertallet kunne gennemføre, inklusiv forhindringerne, med hjælp fra sine holdkammerater, eller de øvrige deltagere, der altid er friske på at give en hånd med. Når du begynder at løbe flere løb, vil vi nok anbefale at få trænet armene en smule, og selvfølgelig løbetræne lidt.

Følg med på vores facebookside, hvor der er langt billeder op fra rigtig mange løb. – En lille udfordring.. Prøv at find en sur person! 😉

Hvis du allerede nu, er klar på at prøve kræfter med et OCR-løb, så find dit næste løb på vores kalender.

About The Author

Passioneret OCR løber! - Elsker blandingen af løb og de fysiske forhindringer, der er med til at pifte løbeturen lidt op. Jeg er en af hovederne bag OCR Danmark.

1 kommentar on "Er OCR løb noget for mig?"

  1. Jakob Sørensen

    Tak for det indlæg, det er godt at få repeteret de grundlæggende principper for alle os nye udøvere (har ind til videre kun Strong Viking under bæltet) og fedt at følge siden her!

Comments are closed.