TOUGHEST KØBENHAVN 2016

BEDØMMELSE
FORHINDRINGER
LØBSAFVIKLING
PUBLIKUMSVENLIGHED
SVÆRHEDSGRAD
4.9 Toughest
Readers Rating 3.7 10 votes

TOUGHEST – Amager Strandpark

 

Toughest indtog i weekenden Amager strandpark, et længe ventet løb som bestemt ikke skuffede.dsc_6586

2800 atleter fra forskellige dele af Europe var i lørdags stimlet sammen for at løbe Toughest på Amager Strandpark, en efterhånden velkendt manege i OCR verdenen, men ikke desto mindre formåede Toughest at overraske, hæve niveauet og presse folk til det yderste. Med 40 opstillede forhindringer havde atleterne rigeligt at se frem til, for det er ikke kun de opstillede forhindringer der er med til at gøre Toughest i København så hård, det er bestemt også den store del af løbet der foregår i sand og i vand

dsc_5238

Massere af nyt under solen.

Allerede fra starten af Toughest OCR sæson er der kommet et væld af nye forhindringer til, nogle vil folk kigge tilbage på med glæde andre vil håbe at de aldrig møder dem igen, men det er det smukke ved OCR og de forhindringer man møder, selvom de på et personligt plan er ens værste mareridt, så overvinder man frygten og går på. Blandt klassikerne kan man som altid finde Rampen ved målstregen, den er et must og er en stor del af Toughest, Platinum Rig som består af flere forskellige grebsstyrke forhindringer var også med og placeret i mål området så de fremmødte tilskuere kunne heppe på de hårdt prøvede atleter.

Af nye forhindringer kunne man finde:

 • Trampoline JumpEn ægte vovehals forhindring, 4 meters hop ud i vand men krydret med en trampolin så man får et lille boost på turen.
 • Ninja Jump6 Skrå platforme man skal hoppe imellem, enten tager man hvert platform en ad gangen, eller også er det fuld fart på og springe som en Ninja igennem denne forhindring.
 • Bridge ClimbVælger vi at kalde den, der er ikke noget officielt navn for den, men istedet for reb man klatre op ad er det nu bjælker med håndtag på, afstanden mellem disse variere kraftigt.
 • Spinning Wheels nye i forhold til sidste år, de har været med hele denne sæson, men i bedste armgang stil skal man svinge sig fra  et spindende hjul til det næste, gennemførelsesprocenten er helt nede på 50% på denne forhindring.
 • Bungy Balance – En klassisk vippe, men her er der ikke tid til at finde en makker der vil vippe med dig, for det er op og gå balance på vippen indtil du når tippepunktet, hold balancen og kom videre og ned på den anden side.

Blandt andre nævneværdige forhindringer var:

 • Monkey barsKlassisk armgang.
 • RingsArmgang, men i ringe.
 • SandbagsLøb med 20 kg sandsække
 • Sternum CheckerEn middelhøj bjælke der sidder så tilpas højt at den er svær at komme over.
 • Traverse WallsSkråvægge med hhv. greb eller reb til at holde fast i fordelt på to platforme, disse er forbundet med et rør man skal gå armgang i for at komme fra den ene til den anden.
 • Dragons Back5 platforme, 2,5 meter høje og så er der 2, 5 meter imellem dem, hop fra platform til platform eller kravl ned af hver enkel og op af den næste.

dsc_6024

Fast Lane og Penalty rounds

Der er ingen tvivl når Toughest slår sig på at være et af nordens største løb, Selve start/mål området med de mange boder, sponsor telte, fundraisere, mad og drikke sætter blot en streg under at det er et løb man bliver nød til at dukke op til hvis man vil ses. Ude på ruten er der kontrollører der sørger for at de atleter der ikke klare en forhindring tager sin penalty, forhindringerne er veludførte og under konstant udvikling. Der er på udvalgte forhindringer en Fast lane, en hurtigere udgave af den oprindelige forhindring, som kræver mere teknisk snilde.

dsc_6983

Velgørenhed og OCR

I start/mål området var som tidligere nævnt en masse boder sat op, men ikke kun spise og drikke samt merchandise og andre produkter man kan købe er en del af billedet mere. Drengene fra Fundracers er trofast som altid at finde på pladsen, klar til at modtage bidrag til Børnecancer Fonden, og de hev 6.650,- ind som går ubeskåret til Børnecancer Fonden. Som noget helt nyt var Veterans In Motion tilstede, der er pt. meget fokus på veteraner med fysiske og psykiske lidelser og de her drenge er her for dem, de samler ind og øger opmærksomheden omkring de veteraner der står tilbage med synlige og usynlige ar, de var i den grad til at genkende på ruten da de løb i 5.11 TacTec Plate Carrier (vægt vest) og Multicam Battleshirt, Særligt genkendelig er Bo Rocatis som er veteran selv og gennemfører det ene OCR løb efter det andet med en protese på hans venstre ben. Bo som også er kendt som Onelegged Warrior løb Toughest sammen med Team Bear OCR og Berzerk OCR.

Billedet herunder er netop Veterans In Motion der viser hvor vigtigt samarbejde er, løftes der i flok står man stærkere.

Veteran in motion

About The Author

Passioneret OCR løber og grej nørd. Jeg anmelder OCR løb og tester OCR relateret udstyr.