Nordic Race – Himmelbjerget

NORDIC RACE
FORHINDRINGER
LØBSAFVIKLING
PUBLIKUMSVENLIGHED
SVÆRHEDSGRAD
3.6 Himmelbjerget
Readers Rating 3.8 11 votes

Nordic Race Himmelbjerget.

d. 17/9 Afholdte Nordic Race deres 2. løb i Jylland i år, et løb der med sit teknisk krævende trail spor, krævede en del af de fremmødte atleter.

mudder

 

Solen havde taget fri lørdag d. 17/9, da 1200 OCR Atleter troppede op ved Almind sø, de høje temperature dagene forinden havde dog sørget for at dukkerten ved startlinjen var til at overkomme.

Fra vand til highwall.

Direkte efter en krævende svømmetur der skød pulsen i vejret ventede første forhindring, en highwall og selv en del af eliten måtte også prøve igen og igen for at komme over. Den krævende svømmetur inkluderede også 3 gange dyk, hvilket kun bidrog til den høje puls og adrenalin. Herefter går det hurtigt afsted ud på trail sporet og de mange højdemeter.

vand

Himmelbjerget?

Selvom Himmelbjerget fysisk lå et par kilometer væk fra selve ruten, så bød ruten på mange højdemeter alligevel, hvis ikke det gik opad så gik det nedad og det satte en del af atleternes lårmuskler på en gevaldig prøve, til trods for Nordic Race Crew’s motiverebde råb måtte mange atleter helt ned at gå for at holde styr på pulsen. Imellem de mange højdemeter fandt man dog flade strækninger men her var ingen hvile at hente, da de var fyldt ud med forhindringer.

hoejdemeter

Forhindringerne.

Blandt de mest nævneværdige er:

  • Rabbithole 2 platforme med 4 huller i, som en kanin skal man op igennem hullerne og ned på samme vis på den anden side, men tricket er er finde ud af hvordan man selv vil forcere den, mulighederne er mange.
  • TarzanI bedste junglemand stil skal man svinge sig fra reb til reb.
  • DeclineEn skråvæg man skal over, hagen er bare at man hænger inde under skråvæggen og skal over den.
  • LeglessArmgang i bedste jorden er giftig stil, strakte arme og en gang stærke skuldre og håndled er vejen frem.
  • RingsEn klassiker, her skal der svinges fra den ene ring til den anden, grebstyrke er essentielt her.
  • CliffhangerEn skråvæg med en lille bjælke monteret i toppen, der er intet andet end denne våde, smalle pind at holde fast i, her kommer grebstyrke helt ude i fingrene til sin ret.
  • StaircaseSidst men ikke mindst er Staircase, hadet af mange, elsket af få, den ligger taktisk korrekt i slutningen af løbet og for mange er alle kræfter sluppet helt op, men 8,5 meter skal man op, før man kan kravle 8,5 meter ned igen fordelt på 3 trin.

wallclimb

 

Der er ingen tvivl om at Nordic Race – Himmelbjerget ligger blandt de hårde løb men det er primært ruten der løber med den titel, forhindringerne er de samme man kender fra bla. Høvelte kaserne og Hasle bakker. Start og mål området summede som altid af god musik og højt humør, Nordic Race gør bestemt deres del for at skabe de bedste rammer for deres deltagere, udover omklædning og bagageopbevaring kunne man bla. også stikke fødderne forbi Racing Denmark og prøve de nyeste modeller fra Inov8 eller få tanken fyldt op med sund og lækker mad hos Fitness Food og hvis man var utilfreds med sin præstation var det muligt at få bestilt en gen test hos AthGene og derudfra få skræddersyet en træningsplan.

staircase

 

About The Author

Passioneret OCR løber og grej nørd. Jeg anmelder OCR løb og tester OCR relateret udstyr.