Salomon S-Lab Speed

KOMFORT
GREB
VÆGT
DRÆNINGSEVNE
4 Bedømmelse
Readers Rating 0 0 votes

Salomon hæver standarden for trail sko.

Salomon S-Lab Speed.

Det skal være løgn hvis nogen påstår at Salomon ikke har opfundet den ene gode trail sko efter den anden og deres S-Lab Speed er uden tvivl endnu en sko der er værd at kigge nærmere på.

DSC_7822

Et hurtig øjekast på S-Lab Speed trækker skarpe referencer til Salomon Speedcross 3, men der er helt bestemt ændringer, blandt andet er S-Lab skoen helt neutral hvor Speedcross’en havde et drop på 11 mm der invitere til at løbe mere aggressivt.

S-Lab speed er blot på udseendet en aerodynamisk hurtig sko, den er bygget til konkurrence og sidder forholdsvis stramt på foden. Som sine slægtninge i Salomon familien er denne sko også udstyret med Contragrip, det giver et godt greb i underlaget op ad bakke og et lige så godt greb ned ad bakker, det gør sig gældende på knastørre spor såvel som drivvåde og mudrede trails.

DSC_7831

Salomon S-Lab Speed, har det efterhånden berømte speedlace system der også kendes fra triathlon verdenen, det kommer til sin ret når man har bygget en god samling af skidt og sten op i skoen, så er skoen hurtig at få af og på uden at stå og fumle med mudrede og våde snørrebånd. Som en del af speedlace systemet er der også på denne sko en lille lomme ved toppen af skoen hvor man kan gemme det overskydende snørre væk, det er genialt og yderst praktisk. Oversiden af skoen er lavet i et mesh der giver fødderne rigeligt med luft og bidrager til at dræne vand, udover det er der bag snørren et lille rum der er stor nok til at holde en tidstagning chip, så slipper man for strips, velcro og clips.

Salomon S-Lab Speed  er helt klart at af det bedre bud på markedet, med en vægt på 280 g (herre model, str. 43) er den også lettere end Speedcross 3, der vejer 310 g (herre model str. 43).

DSC_7817

Personlig erfaringer:

  • Trailman 12k
  • Toughest – Malmø
  • Nordic Race – Amager Strand
  • Tough Viking
  • ca. 70 km fordelt på forskellige løbeture

About The Author

Passioneret OCR løber og grej nørd. Jeg anmelder OCR løb og tester OCR relateret udstyr.

2 kommentarer on "Salomon S-Lab Speed"

Comments are closed.