Nordic Race – Amager Strandpark

Nordic Race Amager Strandpark 2016
Nordic Race - Strandparken
FORHINDRINGER
LØBSAFVIKLING
PUBLIKUMSVENLIGHED
SVÆRHEDSGRAD
4
Readers Rating 3.9 5 votes

Nordic Race sparker for alvor sæsonen igang.

Anmeldelse af Nordic Race – Amager Strandpark

 

Nordic Race slår i 2016 dørene op for et nyt koncept, før i tiden kendte vi de 4 forskellige løb: The Burnout, The Sprint, The Warrior og The Beach. D. 14. maj var lokaliteten for deres første løb det samme som The Beach i 2015, men meget er ændret. Der var blandt andet skruet ned for tid i vand men op for sværhedsgraden på forhindringerne og det klæder Nordic Race der også er et VM kvalifikations løb.

Nordic Race Amager Strandpark 2016

Amager strandpark lagde sand og vand til, da Nordic Race skød deres OCR sæson igang, med et 5 km løb med 26 krævende forhindringer. Mange OCR atleter kender strandparken godt, da op til flere løb er blevet afviklet i de grønne og sandede omgivelser og netop sand er det første mange tænker på, for det i sig selv er en kæmpe konstant forhindring, selv de mest hærdede løbere må erkende at sand er ufatteligt hårdt at løbe i. I start/mål området var der god mulighed for at tilskuere, familie og venner kunne følge deres bekendte igennem det kolde vand ved start, samt kæmpe sig i mål ved Staircase forhindringen. de søde piger fra Redbull fik sørget for at få noget energi i atleterne inden start og efter løb var der mulighed for at købe sund og nærende mad hos Fitness Food, ja skulle skoene være gået i stykker under løb så havde Inov8 også en stand med deres bud på OCR sko.

Nordic Race Amager Strandpark 2016

På ruten skal flere mindre forhindringer forceres, herunder tæller klassikere som:

 • Over/Under – Først går det hurtigt under en lav bjælke, og direkte over en bjælke i 170 cm højde, for mange udløser det en lille mavepuster, mens andre hopper over med lethed.

 • Bucket carryEn spand skal fyldes godt op med sand af OCR atleten selv og derefter bæres rundt på en markeret rute.

 • Hurdles – 100 meter med rent hækkeløb, dette med et twist da der var opstillet tidstagning før og efter, så det gjaldt om focere de i alt 10 hurdles hurtigst muligt.

 • Barbed wire – Som man kender det fra militæret, pigtråd der får atleterne helt ned med bagdelen for at krybe sig fremad i sandet, en vaske ægte pace-killer.

 • Irish Table – For de fleste en forhadt forhindring, brættet sidder i 2 meters højde og der er ingen hjælp i form af trin eller håndtag, der er kun én vej – henover.

 • Ball and chain – En cementblok på en kæde der skal slæbes rundt på en markeret rute, det får pulsen helt op.

 • Sprint – En sektion halvvejs på ruten dedikeret til at give alt hvad man har i sig, vel at mærke i sand

Nordic Race Amager Strandpark 2016

Nordic Race har i 2016 løftet sløret for en række nye forhindringer, som nogen vil finde både fysisk og psykisk udfordrende, udover dem var et par af deres helt store forhindringer også at finde.

 • Riot Control – Ordet tager udgangspunkt i de store vandkanoner, der sidder på politiets brand og rydnings køretøjer. En tung vandsøjle vælter ned over atleterne mens de prøver at kæmpe sig op af vandet via et net, derefter op af en skråvæg med nogle få steder at sætte sine fødder og placere sine hænder.

 • Rabbit Hole  Turen går op igennem et hul, der er ingen steder at sætte af så man må være kreativ eller have overskud af styrke i skuldre og arme. Først kæmper man sig op ad 2 trin, derefter ned på samme vis.

 • Staircase – Det går 8,5 meter op ad 3 trin og derefter ned igen, det er en hjælp og bliv hjulpet forhindring, her kommer samarbejde til sin ret.

 • Tarzan – En jungle af reb, navnet siger lidt sig selv, det gælder om at svinge sig fra reb til reb uden at ryge ned, ellers vanker der en straf runde.

 • The Drop – Der er et  5 meter spring ned i det kolde vand og en fin lille svømmetur ind på land igen.

 • Incline – En kort sprint op ad en skrå væg sikre dig grebet om et reb, derfra er det videre op og ned af cargonet på den anden side.

Nordic Race Amager Strandpark 2016

Der er uden tvivl blevet drejet på en del knapper hvad angår Nordic Race og deres nye løbsform, bla. er der ny lokationer på flere løb og flere nye forhindringer. Ialt løber det op i 5 løb på dansk jord og et syd for Malmø. Løbet på Amager strandpark er uden tvivl et hårdt løb, forhindringerne kræver sin mand og kvinde, der skal kæmpes med det mentale og det fysiske for at komme igennem. Det kan ikke udelukkes at man som atlet kommer i kontakt med en eller flere fobier inden målstregen passeres og medaljen kan placeres om halsen. Resten af billederne fra Nordic Race – Strandparken findes her.

Nordic Race Amager Strandpark 2016

About The Author

Passioneret OCR løber og grej nørd. Jeg anmelder OCR løb og tester OCR relateret udstyr.