Svampet bananbrød med højt proteinindhold

Banakage

Svampet bananbrød med højt proteinindhold

Proteinindtag og mængde af protein er et meget omdiskuteret emne blandt sportsfolk. Nogle tror, at jo mere protein man indtager, des større muskler får man, men så simpelt er det desværre ikke. Det er blot vigtigt at spise nok protein.

Når man træner, udsættes kroppen for belastning alt afhængig af træningens intensitet, varighed samt træningstype.
Efter træning vil kroppen have brug for protein grundet overbelastningen af knogler, muskelvæv osv. Det nedbrudte væv har bedst mulighed for at blive genopbygget, hvis kroppen får tilført proteiner umiddelbart efter træning. Dette kan være i form af en proteinshake, en proteinbar eller måske sågar et stykke af dette lækre svampede bananbrød med et højt proteinindhold, som I her får opskriften på.

Ingredienser

Ingredienser:

  • 1 most banan
  • 4 æggehvider
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl kokosmel
  • 1 tsk. kanel
  • 1 æg
  • 50 g. blendede eller grofthakkede mandler
  • 2 tsk. bagepulver
  • NB for et højere proteinindhold kan 2 tsk. proteinpulver tilføjes

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200º almindelig ovn eller 180º varmluft
  2. Æggehviderne røres sammen med havregryn, kokosmel, kanel samt det hele æg
  3. Herefter tilføjes bagepulver, den mosede banan og de hakkede/blendede mandler
  4. Det hele røres godt sammen
  5. Dejen hældes i en smurt bageform. Benyt en lille rugbrødsform/springform
  6. Bag brødet i cirka 15 min. til det får en gyldenbrun farve
  7. Nyd en skive af det svampede brød, som det er, eller gør det endnu lækrere med din yndlingstopping. Eksempelvis Bodylab Zero Topping med et reduceret kalorieindhold

 

Kageform

About The Author