Icebug Zeal RB9X

Komfort
Greb
Vægt
Dræningsevne
4.2

Icebug Zeal RB9X

At finde den rigtige sko er ikke nemt. Udbuddet er enormt og til tider forvirrende. Nogen sko er designet til konkurrence, andre er kendetegnet som tekniske trailsko. Icebug Zeal RB9X er en teknisk trailsko med gode konkurrenceegenskaber. Ved første øjekast ser skoen noget anderledes ud, der er ikke en masse prangende detaljer – man kan ligefrem påstå at den er lettere kedelig. Skoens hemmelighed og styrke er konstruktionen af sålen, i særdeleshed for midtfoden, der gør denne sko unik. Midtfodssålen giver både stabilitet og fleksibilitet. Icebug referer til designet som værende den hellige gral indenfor trailsko. Vi har gennem en periode haft Zeal spændt godt fast på fødderne og gennemført en række OCR løb og trailture i de danske skove. Skoen har bestemt vist sit værd og lever op til at være en fuldblods OCR sko. 

Icebug Zeal RB9X

Helhedsindtrykket ved anvendelsen af ICEBUG ZEAL efterlader dig med en følelse af, at du er i kontakt med underlaget, at du står fast når det er nødvendigt og bekymringer om din fod er beskyttet eller ej, er unødvendige, for det er den! Skoen sidder stramt og fast til foden, og føles mere som en naturlig forlængelse. Hvordan opnår skoen så dette? Svaret på dette får du ved at læse videre om skoens konstruktion.

Konstruktion

Overdelen er fremstillet i en let og slidstærk nylon, der ikke suger vand til sig. Indersiden af ankel/hæl kappen er belagt med hurtig tørende mesh, der giver god komfort når skoen er på foden. Kappen er sænket, så der er god plads til bevægelse af foden og minimeret pres på achilles senen. En vigtig observation med denne sænkning er, at du får en høj bevægelsesfrihed, der er rigtig god, når foden skal vrides rundt i forskellige positioner under forcering af forhindringer. Du skal dog være opmærksom på, at din ankel ikke støttes og derfor er udsat på samme måde, som hvis du ikke havde sko på.

Icebug Zeal RB9X

Sålen er fremstillet af letvægts EVA skum, hvor især midtfoden er udformet markant anderledes, end hvad man ser i andre sko. Netop sålen er en af Icebug Zeals styrker, da den holder hvad den lover i forhold til stabilitet og fleksibilitet, men et klar bonus er den beskyttelse sålens udforming giver til foden i hårdt terræn og bestemt også på de mange forhindringer OCR fødder slæbes igennem.

Den sidste og vigtige del af skoen er ydersålen, som er lavet af Icebug’s RB9X – Rubber 9 Extreme. Sålen er derfor blandt de mere klæbrige af slagsen i både tørre og våde forhold.

Icebug Zeal RB9X

Ydersålen er selvfølgelig udstyret med knopper i tværgående mønster, som er placeret med tanke på at aflede mudder og lignende, ydermere er der taget hensyn til opad- og nedadgående løb, således at skoen er effektiv i begge scenarier. I hver knop sidder en lile tap, eller pig, der i denne model er lavet af gummi. Icebug har en tilsvarende model, hvor det er en reel pig af hård metal (Zeal OLX), denne model er dog primært tiltænkt løb i sne/is.

Midtfoden er beskyttet af et lag hård plast, således at spidse og skarpe dele af underlaget ikke er problematiske, det kan f. eks. Være spidse sten eller træ/metal kanter på forhindringerne. Stykket er samtidig udstyret med en række hårde plast tappe, som giver et fordelagtigt greb i reb, når disse skal forceres i OCR løb.

Icebug Zeal RB9X

  • Farve: Grå/Orange
  • Vægt: 250 gram
  • Evne til at dræne vand: Middel
  • Drop: 6 mm

Icebug Zeal drænes forholdsvis hurtigt for vand, når du har været en tur igennem forhindringer, hvor du enten løber eller svømmer i vand. Dine fødder bliver våde, når du deltager i OCR løb og du kommer til at løbe med våde sko og strømper. Konstruktionen af sålen gør desværre, at den holder på vandet længere end lignende sko, men er ikke problematisk – tværtimod.

Icebug Zeal RB9X findes i 2 varianter og farver, hvor den grå/orange er til mænd og den blå/orange (ZEAL-L RB9X) er til kvinder.

Icebug byder på en række andre sko til forskellige formål, men primære modeller til OCR er ZEAL og ACCELERITAS4.

About The Author