Anmeldelse af Nordic Race The Sprint, Malmø 2015

Forhindringer
Løbsafvikling
Publikumsvenlighed
Sværhedsgrad
3.9 Heja Svenska
Readers Rating 4.5 7 votes

The Sprint er et af de kortere løb, med knap så mange forhindringer dog tilknyttet en smagsprøve på The Beach, med størstedelen af ruten i sand. The Sprint er generelt et godt begynderløb.

Anmeldelse af Nordic Race The Sprint, Malmø 2015

Årets sidste Nordic Race fandt i år sted på Ribersborg strand i Malmø. Titlen for dagens løb er The Sprint, en 5 km rute med ca. 25 forhindringer, tankerne ledes tilbage på Nordic Race – The Beach, omgivelserne minder meget om Amager strandpark og en del af forhindringerne er også til at kende.

Nordic Race Malmø

Der er i modsætning til The Beach ingen svømning på dagens rute, kun lidt water run.

Størstedelen af ruten er lagt i sand på Ribersborg strand, og det sætter lårmusklerne under ekstra pres, så ruten er i sig selv en forhindring.

Nordic Race Malmø

Under de 5 km løb, støder man på mange af de velkendte forhindringer fra Nordic Race:

  • Pyramiden: 4-5 meter høj net, det er op, over og afsted.
  • Spiderweb: Elastiske snore på kryds og tværs gør den til en ægte pacekiller, den er blevet peppet op med en glat rampe i midten, som nu gør den endnu svære.
  • Power pull: Ren rå grebsstyrke og en god teknik får atleterne igennem denne forhindring, hvor man skal hejse en kettlebell op og sænke den stille og roligt.
  • Den irske bænk: Det er blevet sagt før og det skal siges igen, den er hadet af mange elsket af få, for den kræver en god sjat teknik, med mindre en venlig sjæl tilbyder en hestesko.

Nordic Race Malmø

Til The Sprint er sandsække løb og mud run blevet kombineret, og det er en fed detalje, der bliver knoklet igennem det kolde mudder, tempoet daler mens pulsen stiger.

Nordic Race Malmø

Toppen på kransekagen er uden tvivl XL Staircase, strategisk placeret lige før målstregen, var man ikke flad og færdig af ruten, så bliver man det her. Hele forhindringen er 8,5 meter høj og har tre trin til toppen, man kan til stor misundelse se Elite løberne forcere denne med en snilde der hører sig til hos superhelte, det går umådeligt stærkt. Efter de første tre trin op, går det på samme manér ned og lige ind i favnen på Gladiators, hvis eneste formål er at få dig væltet.

Nordic Race Malmø

Andre klassikere som:

  • Wall climb
  • Quick climb
  • Tire run
  • Armgang i ringe er også at finde undervejs.

Nordic Race er blevet officielt Kvalifikations løb til EM i OCR. Her får top 20 mulighed for at stille op til EM i  2016 i Holland.

About The Author

Passioneret OCR løber og grej nørd. Jeg anmelder OCR løb og tester OCR relateret udstyr.