Salomon Speedcross 3

Vurderinger
KOMFORT
GREB
VÆGT
4.3 Gennemført robust!
Readers Rating 4.2 2 votes

Speedcross 3 emmer af høj kvalitet, robusthed og holdbarhed. Der er tænkt over tingene og detaljerne

TRAIL RUNNING

Køb

Salomon Speedcross 3

I en verden hvor der findes en sko til ethvert behov, kan det være svært at gøre sig klog på hvorfor den ene sko er bedre end den anden. Vi har taget Salomons Speedcross 3 på fødderne og brugt den under træning og OCR løb for at danne et komplet billede af skoen og dens funktioner.

Man behøver ikke kaste mange blikke på Speedcross 3 for at danne sig et indtryk. Den ligner en sko der kan og vil erobre de hårdeste trails uden at blinke.

Salomon Speedcross

Skoen er lavet i syntetisk ripstop mesh på toppen, EVA skum kombineret med en Ortholite sål og Contagrip gummi med knopper på undersiden. Speedcross 3 er en neutral pronation sko med 11 mm drop, hvilket kan virke af meget første gang man tager den på, men det harmonere godt med skoens formål, når først man er ude i terrænet.

Med sine lige knap 305 g pr. sko (str. 42) er det en sko der lægger sig i midten af skalaen. Den er ikke super lightweight, men den er bestemt heller ikke tung, og det er vigtigt når der først kommer mudder og vand ind. Vi har brugt den under mange forskellige forhold og Speedcross 3 har til dato ikke skuffet. Uanset underlag har grebet været pålideligt og til at stole på.

Salomon Speedcross

Skoen er udstyret med pileformede gummiknopper, opdelt i to sektioner på hhv. hæl og forfod, hvor de peger i hver sin retning for at optimere greb både op og ned af bakke. Det fungere virkeligt godt. En hurtig tur op ad en mudret skråning og du er ikke i tvivl om funktionen af knopperne. Leder man efter en sko der kan fungere på asfalt og i terræn, er dette ikke en sko man bør vælge. Speedcross 3 er en gennemført terrænsko, men over kortere distancer på asfalt, som man kender fra OCR løb, går det dog helt fint.

Det mest geniale ved skoen, udover gummiknoppernes vinkling og greb, er Salomons Quick lace system. Et system nogle vil genkende fra bl.a Triathlon. Et hurtigt træk i snøren mens du spænder til og du er på farten. Så er det krævet at du skal have skoen af under løb eller træning, er der intet fumleri med mudrede snørebånd.

Når du så har spændt snørebåndet til, er der designet en lille lomme til at gemme overskydende snørebånd, så det ikke hænger og dasker rundt mens du løber.

Salomon Speedcross

En mindre og overset detalje er en større lomme under snørebåndet. Nogle vil kunne genkende problemet med at miste deres løbe chip fordi den får sat sig fast i en forhindring eller bare falder af, men her kan man putte den i lommen på skoen, og den bliver hvor den er.

Snøresystemet gør at skoen føles som malet på. Quicklace systemet formår at trække siderne godt omkring foden, så det hele føles tætsiddende og som en del af foden, det gør  at evt. sten og grene har svært ved at finde ind i skoen.

Speedcross 3 emmer af høj kvalitet, robusthed og holdbarhed. Der er tænkt over tingene og detaljerne, bl.a op langs siderne over sålerne, er en forhøjet gummikant der forhindre våde tæer og sokker ved træningsløb. Den slags er svært at undgå ved OCR Race 😉

Speedcross serien byder på flere forskellige varianter og utallige farver, så der er stensikkert noget for enhver smag.

Salomon Speedcross

Personlig erfaring med Speedcross 3:

10-15 ture på MTB spor i Boserup skov og Trekroner

6 Forskellige OCR løb, herunder Nordic Race, Toughest, Reborn in hell & Evolution Race

About The Author

Passioneret OCR løber og grej nørd. Jeg anmelder OCR løb og tester OCR relateret udstyr.