Kost, ernæring & livsstil

Kost, ernæring & livsstil

Dette er det første indlæg her på OCR Danmark i kategorien kost og ernæring samt livsstil. Den umiddelbare sammenhæng mellem OCR-kulturen og den dertilhørende kost/ernæringsdel, kan være svær at få øje på. Man skal jo ikke nødvendigvis leve efter en stram kostplan eller lignende for at kunne tage del i OCR universet. Det er forskelligt fra løber til løber, hvor stor en betydning man tillægger sin kost, netop fordi det er af vidt forskellige årsager, med vidt forskellige forudsætninger samt målsætninger, at man deltager. Det kan være, man deltager for at udfordre sig selv, for at blive bedre eller måske sågar for at vinde. Men uanset deltagelsesgrund er det en kendsgerning, at det i forhold til ens præstationsevne er værd at gøre sig tanker om, at man forinden et løb og i særdeleshed forberedelsesfasen dertil giver kroppen, hvad den har brug for med henblik på at kunne præstere optimalt. Hvad det konkret betyder afhænger af mange ting, deriblandt løbets type, distance, terræn osv.

I kategorien kost og ernæring samt livsstil vil der løbende komme opskrifter/kostråd/andre tips, som I OCR løbere forhåbentligt kan gøre brug af. Måske I selv får lyst til at eksperimentere i køkkenet og dele jeres erfaringer, således vi sammen kan give kost/ernæringsaspektet af sportsgrenen sin retsmæssige plads her på siden.

Til slut skal det siges, at hensigten ikke er at diktere hvad, man som OCR løber bør spise. Indlæggene er blot ment som inspiration gennem opskrifter/kostråd/køkkentips/andet, hvoraf den enkelte kan vælge og vrage, som det passer én.

About The Author