Anmeldelse af Xtreme Mandehørm i Hillerød 2015

FORHINDRINGER
LØBSAFVIKLING
PUBLIKUMSVENLIGHED
SVÆRHEDSGRAD
UNDERHOLDNING
4 100% Mandehørm
Readers Rating 0 0 votes

Det er svært at sammenligne Xtreme Mandehørm med de øvrige OCR løb i Danmark, da Xtreme Mandehøm slår sig op på at være hårdt, men samtidig utrolig underholdende. Forhindringerne ligger ikke i den hårde ende, men det gør selve ruten tilgengæld. Der var ikke plads til publikum på hele ruten, men der var alligevel god plads de helt rigtige steder. Man må sige at Xtreme Mandehørm lever op til at være et af de mest underholdende løb i Danmark!

Anmeldelse af Xtreme Mandehørm i Hillerød 2015

Hillerød stadion lagde i år hus til dette års Xtreme Mandhørm, et løb kun for mænd. Siden 2008 har Fredensborg lagt faciliteter til, men ændringer gjorde at det nu skulle være Hillerød. Ialt 7 byer har/skal i 2015 være værter for Xtreme Mandehørm: Odense, Slagelse, Ålborg, Åbenrå, Esbjerg, Hillerød og d. 24. oktober skal Århus have sig en tur.

DSC_6530

Går man i dybden og kigger på detaljerne, er det ikke helt forkert at kalde Xtreme Mandehørm, for et af Danmarks største løb af sin slags. De startede i Fredensborg i 2008, i 2010 blev Odense, Aalborg og Århus også en del af løbet og i år kom Slagelse og Esbjerg så med. Omkring 50.000 har deltaget siden 2008 og der deltager ca. 8.000 på landsplan om året.

I Hillerød er et stort telt gjort klar til de mange deltagere efter løbet, en del af løbet indebærer også en fest, og får at det ikke skal være helt umandigt er temaet “Oktober Fest” – Massere af piger i Heidi udklædning, Tyroler musik, øl og grill mad.

DSC_6476

Selve løbet foregår kun i skov på trail, der er lagt så lidt som overhovedet muligt sti og vej ind som muligt, så en erfaren trailløber vil føle sig rigtig godt tilpas i disse omgivelser.

På den godt og vel 12 km rute, er der indlagt flere forhindringer, både menneske bygget og naturens egne.

DSC_6645

De fleste forhindringer går igen, og det stemmer meget fint overens med løbets type, man støder bla. på:

  • Bomme: Her skal man springe over 1 meter for at forcere.
  • Pyramider: I ca. 2 meters højde lavet i træ, jo tættere på mål de står, des mere glatte og mudrede er de.
  • High walls: eller medium walls, de har samme princip, de er godt 3 meter høje og der er kun en vej, først op og så ned.
  • Cargo net: En tricky en af slagsen, det hænger løst i bunden, så det er med tungen lige i munden når dette skal forceres.

DSC_6906

Mudder huller: Dem er der mange af, RIGTIG mange! har man ikke snøret sine sko tilstrækkeligt, må man igang med at grave efter dem, den oplevelse kan en del genkende,

Mudderhullerne er et klart kendetegn for Xtreme Mandehørm, det handler om at komme ud og blive beskidt, at grave sig vej gennem træer, krat og sump så man får skidt helt op bagved ørene og kan føle sig som en ægte mand, distancen på 12 km og de utallige forhindringer skal nok få enhver finisher til at føle sig stolt, for det er hårdt, ingen kommer sovende igennem ruten og skulle benene ikke kunne holde til distancen, eller er kræfterne ved at slippe op, så er der altid Chicken Run. Efter ca. 4 km er der mulighed for at dreje af og skærer en del af ruten af så den samlede distance ender på 8 km. Rent taktisk står en stor flok Heidi’er klar ved 4 km mærket, klar til at varte de trætte løbere op med vand eller en kold øl hvis det kunne friste, der er på pladsen også opstille flammende olietønder så løberne kan få varmen igen og opmuntrende Tyrolermusik sætter stemningen.

DSC_7222

De mere krævende udfordringer var der helt klart lagt mere fokus på, her var plads til tilskuere så de kunne heppe eller få sig et godt grin, når man henholdsvis ikke kunne finde vej igennem et net der skulle kravles under, eller en tur i søen via rutsjebane.

DSC_7688

Til slut på ruten er der lagt armgang, en iskold dukkert i 10 grader koldt vand og en hoppe tur til slut over brændende bål.

Dansk Firmaidræt Forbund som står bag Xtreme Mandehørm, formår at hive alle tænkelige typer med, du ser den toptunede OCR atlet der kæmper om tiden og holdet der kommer for at få en sjov oplevelse, der er også plads til alle typer. Selv udklædning ses blandt deltagerne, hvor den bedst udklædte bliver præmieret.

DSC_7375

Som tidligere nævnt er der gjort en fest klar til deltagerne efter veloverstået løb, den er lige så stor en del af løbet som resten af ruten, et uundværligt segment i hele Xtreme Mandehørms historie. Man kan under festlighederne opleve Heidi’er der kæmper om at slå søm i bræt, rodeo på mekanisk tyr, powerløftende piger og meget mere.

DSC_8141

About The Author

Passioneret OCR løber og grej nørd. Jeg anmelder OCR løb og tester OCR relateret udstyr.