Verdensmesterskaberne i forhindringsløb

Verdensmesterskaberne i forhindringsløb

Som i mange andre sportsgrene hvor interessen er stor nok på verdensplan, bliver der selvfølgelig også afholdt et verdensmesterskab i forhindringsløb.

Verdensmesterskaberne blev afholdt for første gang i 2014 og var en stor succes. Allerede i år er der mange flere atleter med fra flere forskellige lande, og selvfølgelig er Danmark også repræsenteret i år.

I løbet af 2015 blev et par af de danske arrangører godkendt til at kunne kvalificere de bedste af de bedste og dermed give dem ret til at tilmelde sig verdensmesterskabet.

I Danmark er det Nordic Race, Toughest samt Warrior Dash der kan kvalificere løbere til verdensmesterskaberne.

Sporten har udviklet lidt utrolig meget på bare ét år, og det betyder at der i år er åbnet op for registreringer for både individuelle og teams. Derudover vil man i år også teste deltagerne for doping, hvor en positiv test vil medføre diskvalifikation, fratagelse af præmier samt forbud for deltagelse i fremtidige løb.

Løbet afholdes den 17. og 18. oktober i Ohio, USA.

Der er omkring 30 danske deltagere i år og vi ønsker dem alle held og lykke!

 

Her er et lille udpluk af deltagerne vi skal krydse fingre for..

 


Cecilie

Cecilie Belling Thomsen – 31 år

Løber individuelt.
Løber i team “Danish Daredevils”
.

Jeg løber fordi jeg ikke kan lade være. Jeg synes det er en fed udfordring og en sport fyldt med utroligt søde og åbne mennesker. Der er altid en fed stemning ved løbene. Mit første løb var BurnOut i foråret.

Katja K. Christensen

Katja K. Christensen – 24 år

Løber individuelt.

Jeg løb mit første løb i august 2014, hvor jeg vandt nordic race – the sprint. Havde et halvt års pause fra løbet, men er nu vendt tilbage til forhindringsbanen, da det er her jeg har min force. Nå ja, og så er det jo bare pisse fedt!

Michael Christensen

Michael Christensen – 39 år

Løber individuelt.
Løber i team “FundRacers”.

Både for Børnecancerfonden, men udover det fordi det efter mange på med alskens sportsgrene, kampsport og “almindelige” løb tilbyder noget som de andre løb aldrig har gjort, da det flytter grænser, fysiske og mentale grænser 
3. År som OCRacer.

Mica Framvig

Mica Framvig – 23 år

Løber individuelt.

Jeg løb mit første OCR løb, The Beach i 2014. Jeg havde i mange år løbet alle de normale løb (hvor der ingen forhindringer er) og synes det blev lidt kedeligt i længden. Så da jeg prøvede at løbe OCR blev jeg bidt af det med det samme. Synes det er det fedeste at blive udfordret både på udholdenhed, styrke og ikke mindst psyke.

 Jakob Bay

Jakob Bay – 31 år

Løber i Team “FundRacers”.

Har løbet OCR siden Burnout 2014, og siden da gennemført omkring 30 races
Jeg har tidligere løbet halvmarathons, men det blev for kedeligt bare at løbe. OCR udfordrer ikke bare mit løb, men også styrke og mentalt. Jeg elsker at udfordre mig selv, og det har allerede givet mig nogle fantastiske oplevelser. Det hele kulminerer naturligvis med OCRWC.
Samtidig syntes jeg det er fedt at jeg kan kombinere min passion for OCR med FundRacers og samtidig gøre en forskel for Børnecancerfonden. Det giver en helt anden motivation og tilgang til tingene.

Anders Hartmann Clausen

Anders Hartmann Clausen – 42 år

Løber individuelt.

Jeg har løbet OCR i ca 5 år med Spartan beast Texas som mit højdepunkt.
Jeg løber OCR,fordi det er meget sjovere og 1000 gange mere socialt end alm løb.Endvidere elsker jeg udfordringerne ved OCR,intet bedre end når Nordic race smider en væmmelig lang svømme passage ind i løbet,og jeg skal grave dybt i sindet for at på bedste vis “svømme” over.Eller når Reborn in hell afslutter med udspring fra 8 M.
Den her sport er fantastisk.

 Kristian Husgard

Kristian Husgard – 28 år

Løber individuelt.

Har deltaget i både evolutionrace, nordic race Sprint, Burnout, the beach og senest Toughest København. Jeg løber orienteringsløb ved siden af og har derfra min trang til at komme i “kontakt” med naturen. Jeg har også løbet et hav af landevejsløb for at prøve at flytte sin bedste tider, men intet har været så sjovt som forhindringsløb. Jeg elsker løb hvor ens styrke, koordination og udholdenhed udfordres.

 Leon Kofoed Andersen

Leon Kofoed Andersen – 24 år

Løber i Team “FundRacers”.

Jeg er passioneret OCRacer som har været med siden Nordic Race startede op i 2012. Jeg synes det var meget sjovt med det der mudder og pigtråd, men efter et halvt år i New Orleans med gang i weekenderne, skulle der ske noget. Jeg var nysgerrig. Hvad kan man få kroppen til hvis man behandler den godt? Og hvad er det der OCR egentlig, når man tager det seriøst? Så projekt “nysgerrig” begyndte i januar og her er jeg nu, som fast del af Danmarks dejligste hold på vej til VM. Næsten hver weekend møder jeg nye og gamle OCR-venner, det er helt fantastisk og vores lille community er nu ved at være stort. Jeg er spændt på, hvad 2016 bringer med sig! – OCR Unite!

Cathrine Sejer Fischlein

Cathrine Sejer Fischlein – 28 år 

Løber individuelt.
Løber i Team “OCR Runners”.

Min passion for løb startede, med mit første marathon da jeg var 16. 
Løb mit første OCR løb til Nordic race the sprint i 2014 et løb der ikke var planlagt og efter en meget lang skades periode. Stillede op i et sent heat. Da
jeg efterfølgende kom hjem fandt jeg ud af jeg var blevet nr 2. OCR løb er efterfølgende blevet min primær sport og i 2014 deltog jeg i Warrior Dash WC i San Francisco. Siden er det blevet til en masse andre løb og placeringer og endnu bedre en masse nye fede bekendtskaber og venner.

Henrik Poulsen

Henrik Poulsen – 32 år

Løber individuelt.
Løber i Team “FundRacers”.

Første OCR-løb var Toughest København sidste år og jeg blev bidt med det samme!!! Det var den fedeste fornemmelse jeg stod med i kroppen efter at have gennemført! Fra januar måned begyndte jeg at tilrettelægge min træning målrettet efter OCR, for at se hvor langt meget jeg ville kunne forbedre mig, og hvor godt jeg ville kunne klare mig. Jeg OCR fordi det er en enestående måde at teste sig selv og sin krop på, ens grænser bliver hele tiden rykket, og så er der det fedeste sammenhold mellem alle racere, uanset niveau!!!

 Malene Meyer

Malene Meyer – 23 år

Løber i Team “OCRrunners”.

Jeg er egentlig gammel gymnast og har aldrig rigtig gjort mig så meget i løb. I december gik det rigtig galt med min mave, og jeg fandt ud af at løb gav noget ro. Men jeg løb altid samme distance og i samme pace. I april måned 2015, blev jeg hevet med til Burnout Testløb, hvor jeg herefter blev presset videre ud i det rigtige Nordic Race Burnout. Her blev jeg bare fanget, og fandt pludselig et mål med min træning. Nu kan jeg bare ikke få nok, mest med OCR løb og almindelige løb for at optimere min træning. Her er jeg så nu, på vej mod World Championships.

Ida Mathilde Steensgaard

Ida Mathilde Steensgaard – 24år

Løber individuel.
Løber i Team “Danish Daredevils”.

Jeg har fundet min sport i OCRacing! Har levet et aktivt liv og har altid været lidt af en løbepige. Først da jeg begyndte at træne i Budz Bootcamp fra knap 4 år siden, fandt jeg min passion for intens og hård træning! Gennem træning i Budz har jeg opbygget udenholdenhed, styrke og mentalitet til at presse ved høj intensitet. OCR er den perfekte kombination hvor alle disse faktorer udfordres til fulde!
Mit første OCR løb var Reborn Raw i 2014, og kort efter Nordic Race the Beach – jeg var solgt! Siden har jeg deltaget i OCR løb arrangeret af bla. Nordic Race, Evolutionrace m.fl. Min seneste placering var en 1. Plads i år til the Beach i Nordic Race den 6. September! Nu står den på OCRWC i Ohio og jeg kan kun være ubeskrivelig taknemmelig for den fantastisk rejse OCRacing har givet mig og de skønne mennesker jeg har mødt i forbindelse med OCR

Grith Errebo Weichel

Grith Errebo Weichel – 36 år

Løber individuel.
Løber i Team “Danish Daredevils”.

Jeg løb mit første OCR ved Reborn Raw i september 2014 og blev fuldstændig håbløst forelsket i de fysiske og psykiske udfordringer som OCR giver. Der var ingen vej tilbage! Jeg kan slet ikke få nok.  Jeg bliver så glad i låget af at løbe i naturen, kaste mig i mudderet og udfordre mig selv på alle forhindringerne samtidig med, at jeg nyder den gode sociale stemning, som der er ved OCR.

Kasper Raunskov Rasmussen

Kasper Raunskov Rasmussen – 30 år

Løber individuel.

Deltog i The Burnout i foråret på opfordring fra et vennepar. Det gik langt over forventning og kvalifikationen var i hus. For at være sikker på det ikke var begynderheld signede jeg op til Nordic race’s resterende løb. OCR er liiige min kop te. Har altid dyrket alverdens sport og kunnet presse mig 110% og kæmpe videre på ren vilje. Det er den Fedeste følelse når kroppen har været ude af comfort zonen. Og så gør det det jo ikke mindre fedt at træning til OCR er så skide sjovt.. fart, styrke, bakker og leg. Alle man har mødt har været SÅ imødekommende og cool. Træningen skal målrettes fremadrettet og der skal flere eventyr i hus. Men først OCRWC sammen med en flok seje racere, heriblandt Cecilia Linn Hallingby som OCR også var så venlig at præsentere mig for .

Stine Bang-Christensen

Stine Bang-Christensen – 28 år

Løber individuel.

Første OCR løb the burnout i år, ellers har jeg løbet adventure race og lidt O-løb. 
Jeg startede med at løbe OCR løb i jagten på succesoplevelser, efter en hård tid.

Cecilia Linn Hallingby

Cecilia Linn Hallingby – 35 år

Løber individuel.

Løb Toughest som det første OCR løb for i 2013 sammen med en sej kollega. Det syntes jeg var en fest at være med i selvom jeg dårligt havde prøvet at løbe 8km nogensinde  har løbet de fleste OCR sammen med kollegaer som “hygge” hold, men har i år forsøgt mig alene for første gang til The sprint og det var ikke så farligt så nu er det bare fremad og derudaf.

Jens Hovgaard Christiansen

Jens Hovgaard Christiansen

Løber individuel.

Jeg har været med fra starten af nordicrace, og løber kun OCR løb i Nordicrace/thoughest, da jeg også konkurerer i andre dicipliner. Min hovede diciplin pt. er cross triathlon hvor jeg var europamester i 2014 i ag. Håber bare i alle får en fed oplevelse og et par medaljer med hjem til DK

Line O. Hansen

Line O. Hansen  22 år

Løber i Team “OCRrunners”. 

Dyrket ocr siden: Sep14
Hvorfor: 
1. Fordi jeg kan! 
2. Fordi det jeg ikke er nr. 1 endnu (stopper ikke der) 
3. Fordi jeg elsker følelsen af at gennemføre et race
4. Fordi det er fucking sejt at sige “jeg skal til verdensmesterskaberne” 
5. Fordi jeg føler mig god til det
6. Fordi jeg ikke tænker en tanke når jeg løber
7. Fordi alle problemer forsvinder og fokus kun er på at kigge frem af 
8. Fordi jeg elsker følelsen af, at være max presset, pulsen der springer rundt, hjertet der brager, power i alle mine celler og lykke i hele min krop 
9. Hvorfor ikke..

Thomas Glæsner Henriksen

Thomas Glæsner Henriksen

Løbet OCR siden Nordic Race The Sprint i 2013 – kombinationen af løb, styrke, fokus og teknik gør det mega-sjovt ligesom det sociale sammenhold før og efter er super fedt.

 

 

About The Author

Passioneret OCR løber! - Elsker blandingen af løb og de fysiske forhindringer, der er med til at pifte løbeturen lidt op. Jeg er en af hovederne bag OCR Danmark.