Garmin Fenix 3

Garmin Fenix 3

Garmin slår sig på at deres Fénix 3 skulle overgå dets forgængere med mileskridt, og mange brugere vil i dag stadig sværge til deres Fénix 2. Kigger man på design og cool factor så ligger Fénix 2 stadig højt på den skala, men der bør ikke herske nogen tvivl hos selv den største skeptiker, har man først sat sig 100% ind i et Fénix 3 er der ingen vej tilbage.

Garmin Fenix 3

Fénix 3 er et fuldblods multisport/outdoors ur, dette kombineret med aktivitetstracker og Bluetooth opsætning til din smartphone, gør uret til et “everyday item”.

Fénix 3 er sammensat således, en urskive med indbygget EXO antenne i rustfrit stål til GPS. En gummirem med nok huller til at få uret til at sidde perfekt under alle forhold. Har man en løbejakke, sleeves på eller bare arme, så sidder uret helt perfekt. Man kan også få en lidt dyre udgave med stållænke og safirglas, den vil nogle mene ikke egner sig til ekstrem sport, men den er elegant og ser godt ud.

standard modellen er lavet med mineralglas og chroma farveskærm der gør det muligt at se skærmen i selv skarp sol.

Bluetooth opsætningen gør det muligt at modtage og besvare/afvise opkald læse sms’er, mails og notifikationer fra sociale medier.

Selve skærmen har utallige opsætninger. Man kan sætte sit personlige præg med nye urskiver og widgets der kan fortælle dig alt fra hvornår solen står op til din position, mulighederne er mange.

Garmin Fenix 3

Under app funktionen gemmer der sig som standard løb, trailløb, vandring, klatring, ski, løb indendørs, cykling, svømning i pool, svømning i åbent vand, triathlon og mange flere. Man kan også selv tilføje sine egne kategorier såsom multisport eller downloade nye.

Under hver app er der ialt 10 brugerdefinerbare skærme. Alle 10 skærme med op til 4 datafelter, der kan sættes op helt efter brugerens præferencer. Så vil man vide hvor ens puls ligger under løb, så sætter man blot det enkelte datafelt op til dette. Vælger man standard løbe app’en måler HRM pulsbæltet løbe dynamikken, herunder: kadence, vertikalt udsving samt kontakt med jorden.

Det der gør at Garmin Fénix 3 egner sig til OCR, er at det er robust, det tåler i den grad vind, vejr og hård behandling. Man kan vælge super detaljeret bruger data, man kan analysere og sammenligne i Garmin Connect, eller en mere simpel tilgang og helt vælge al det avancerede data fra, hvis man ikke føler man kan eller vil bruge det til noget. Hvilket er mere relevant til trailløb og fitness, såsom Crossfit eller styrketræning.

Når man som bruger er færdig med dagens tørn, kan man via sin smartphone, hoppe ind på Garmin connect og nærstudere hele ens dag. Alt fra søvn, totale skridt, aktivitet… ja igen er mulighederne mange, man kan sågar holde styr på sit kalorieindtag via app’en.

Garmin Fenix 3

Herunder går vi lidt i dybden med detaljer og funktioner af uret:

 • Puls i realtid
  Hold øje med din puls imens du løber, ligger du for højt eller lavt.

 • Gennemsnitlig puls
  En beregning af din snit puls over hele din aktivitet

 • Pulszoner
  Træner man ud fra sine pulszoner er dette en perfekt måde at holde styr på om man ligger rigtigt

 • Kalorieforbrug i realtid
  En vigtig funktion hvis man gerne vil sørge for at lade fuldt op igen, eller ligge i kalorieunderskud ved vægttab.

 • VO2 beregning
  Her finder man ud af hvor god form man er i, topatleter har et VO2 mellem 50-60

 • Vibrationsalarm
  Som vækkeur, men også under løb pr. km, brugerdefineret omgang eller en vis forbrugt tid.

 • Auto sync. med Garmin connect via WIFI
  Så du nemt og bekvemt kan aflæse al data på din smartphone, samt modtage opdateringer af uret

 • Personlige rekorder
  Slå dine egne rekorder og hold styr på statistikken

 • Avanceret træning og intervaltræning
  Du sætter selv din træning op, uret hjælper dig med at holde styr på træningen og guider dig igennem den.

 • Aktivitetstracker
  Bedre kendt som skridttæller, man skal runde 10.000 skridt om dagen for at holde sig sund, uret holder øje og registrere dit niveau, hvis du rør dig for lidt sender uret advarsler og beder dig bevæge dig.

 • Training effect (TE)
  Vi du vide hvilken effekt din træning har haft, så får du den info her skalaen går fra 1-5 hvor 1 ikke rigtig er noget og 5 er formforbedrende.

 • Livetrack
  Lad dine garmin buddies følge dig mens du løber.

 • Restitutions anbefaling
  Uret lærer dig at kende, ud fra dine aktiviteter og hvor fysisk anstrengende de har været, estimere uret en restitutions anbefaling, så er du sikker på du ikke overbelaster dig selv og får den hvile de behøver.

 

Pris: kr. 2.794,- uden HRM måler / kr. 3.239,- med HRM måler

Link: http://fenix3.garmin.com/da-DK/

About The Author

Passioneret OCR løber og grej nørd. Jeg anmelder OCR løb og tester OCR relateret udstyr.