Anmeldelse af Toughest København 2015

FORHINDRINGER
LØBSAFVIKLING
PUBLIKUMSVENLIGHED
SVÆRHEDSGRAD
4.6
Readers Rating 4.1 9 votes

Anmeldelse af Toughest København 2015

Amager strandpark udgjorde i år rammerne for det 2. Toughest Race, på dansk jord i 2015, i juni stod Ålborg havnefront for skud.

Toughest kbh 2015

Man er ikke i tvivl om arrangementets størrelse, man bliver mødt af et utal af pavilloner fra diverse sponsorer, store oppustelige porte former start og slut linie, samt en håndfuld af de mere krævende udfordringer de mange fremmødte tilskuere kan se atleterne kæmpe sig igennem til sidst på ruten, bla. “Rampen” og “Dragon’s Back”.
Toughest har opstillet en mini OCR bane til børn i alderen 5-9 år, så stolte OCR forældre kan se deres barn prøve kræfter med bla. Monkey Bars.
Da løbet trækker et 4 cifret antal af deltagere til sig fra forskellige lande, foregår speaken’ på Engelsk, hvilket blot bakker det op at Toughest er stort og hiver mange forskellige nationaliteter til Danmark

Toughest kbh 2015

Distancen er 8 km, krydret med 40 af de bedste forhindringer fra OCR verdenen.
Løbet er opdelt i 13 heats, 1 Elite heat for mænd, 1 Elite heat for kvinder, 4 Qualifier heats, og de resterende heats er almindelige løbere, feltet er dog stadig præget af top atleter og førstegangs løbere, OCR er for alle.

Toughest kbh 2015

Toughest er et stort løb, uden at skyde helt ved siden af, er det et af de største løb det bliver afholdt i Norge, Sverige, Danmark og England. De bryster sig også af at have Siri Englund (kvindernes verdensmester i OCR) og Jonathan Albon (herrernes verdensmester i OCR) med i løbene. Hele løbet bære præg af godt organiseret arbejde. Der er en velfungerende samarit tjeneste på ATV og scootere klar til at rykke ud til skadede løbere, observatører ved hver forhindring der ud over at give et motiverende råb med på vejen, ser til at alle kommer sikkert igennem, og at de der ikke kommer igennem får taget den strafrunde der hører til.

Toughest kbh 2015

Man får testet sig selv til det yderste i Toughest, blandt de hårdeste udfordringer er der bla.:

  • Armgang, 40 ringe skal forceres, med nøje udmålt 80 cm mellem hver ring.

  • Monkey Bars. armgang i det der vil svare til en stige med en lille stigning og nedgang, først 4 meter op og så 4 meter ned.

  • Dragon’s Back. 5 stillads-platforme som er 2.5 meter høj og med 2,5 meters afstand imellem. Der skal nu hoppes fra platform til platform.

  • Platinum rig, et mix af monkey bars, armgang med ringe og armgang i torv, lige præcis på denne forhindring er gennemførselsprocenten nede på 46%, hvilket giver god mening da alt skal gå op: greb, styrke og teknik.

  • Rampen, ej at forglemme, den er helt sikkert Toughest varemærke, den ca. 4,5 meter høje rampe er en perfekt afslutning på hele løbet, når først man som løber har klaret sig op, er følelsen af uovervindelighed stor.

Toughest kbh 2015

Generelt for Toughest er, at hele spektret af fobier får sig en tur, og det er her man finder sig selv. Som atlet i Toughest bliver man nødt til at sætte sig udover og overkomme sin frygt, så man kan rejse sig på den anden side af hver forhindring og brøle sin stolthed ud.

De 8 km skal tilbagelægges primært i sand, de første 6 km foregår i de sandede bakker på Amager strandpark, og det er bestemt også en udfordring i sig selv, hvert skridt borer sig ned i sandet og kræver mere af lårene, så pacet bliver sat derefter. da strandparken danner rammerne er vandet endnu en faktor i løbet og der ingen vej uden om, allerede som 3 forhindring ryger atleterne en tur i Øresund. Det 12-13 grader kolde vand får alle overlevelses instinkterne til at arbejde på højtryk, og man når kun lige op på en lille platform på ca. 2 meter, for at tage endnu en tur i bølgerne

Toughest kbh 2015

Udover de mange forhindringer hvor grebsstyrke er et must, er der også indlagt mange af de traditionelle forhindringer, som Big wall, Over & Under (også i vand), Farmer walk, Sandsække, Kravle under net, klatring i cargo net, klatring i torv (uden knuder), kettlebell pull og Tire Flip, alle disse kræver en vis form for teknik og styrke, eks. klatring i lodret reb er både en styrke og teknik forhindring, hvor Big wall kræver mere teknik, Kettlebell pull handler om ren styrke og som kronen på værket over alle pace killere, finder man Kravling under net, en rigtig tempo dræber der skyder pulsen helt i vejret, samt sikrer sig at hele din krop bliver brugt.

Toughest kbh 2015

Toughest er for alle, men det er samtidig et krævende løb, der kræver en del teknik og specielt grebsstyrke, man bliver nødt til at have en vis basisviden inden for OCR for at komme mere eller mindre succesfuldt igennem. Det er ikke for sjov at løbet er et kvalifikationsløb til OCRWC (Obstacle Course Racing World Championship) der i år bliver afholdt i Ohio.

Under bæltet gemmer Toughest også på et 24 timers ekstremløb og Toughest ICE, så har man fået smag for Toughest så er der rig mulighed for at tage det skridtet videre.

About The Author

Passioneret OCR løber og grej nørd. Jeg anmelder OCR løb og tester OCR relateret udstyr.