Review: SEPE Extreme Challenge (af Mette Lund Sørensen)

Personligt review af SEPE Extreme Challenge

Mette Lund Sørensen har den 12. september, gennemført SEPE Extreme Challenge, og her kommer hun med sin helt egen oplevelse af løbet.


Jeg hedder Mette, 20 år gammel og kommer fra Esbjerg. Jeg er så heldig at fortælle lidt om SEPE extreme challengen lørdag den 12. september i Esbjerg. Det var nemlig sidste år til SEPE EXTREME CHALLENGE jeg fik min OCR addiction – Dette var nemlig mit første OCR løb, og jeg blev bidt af det som bare fanden. Jeg satte mig ind i OCR verden, planlagde og tilmeldte mig løb for løb.

Såå efter flere måneder, hvor jeg har rejst fra den ene ende af Danmark, til den anden ende. Så blev det endelig dagen, hvor jeg ikke skulle vildt tidligt op og med tog! Denne gang var løbet nemlig tæt på mig! Løbet, hvor mange venner og bekendte endelig havde chancen for at prøve OCR. Løbet, hvor min familie endelig kunne støtte mig med deres nærvær, løbet hvor de endelig kunne se, hvad fanden jeg egentlig laver, når jeg er af sted. Så humøret havde været højt hele ugen! Jeg var så klar!

SEPE Extreme Challenge

På løbsdagen hentede jeg min løbepartner, som kom hele vejen fra Slagelse! Vi nåede ud til Guldager idrætscenter. Musikken spillede højt, menneskemængden begyndte stille at vokse, glade mennesker, som var klar på en udfordring! Mennesker i udklædning, og med krigsfarve i ansigtet. Vi fik hentet vores startnummer, dog var Majs startnummer allerede blevet afhentet af en anden, så hun fik et nyt. Man kunne afhente dem i løbet af ugen, så der måtte vidst bare have været lidt forvirring med navnene. Men vi var ved at være klar, og adrenalinen og nervøsiteten begyndte at stige.

SEPE Extreme Challenge

Vi skulle løbe i elite heat, så efter vores egen lille opvarmning, var vi ved at gøre klar til startlinjen. Der blev talt ned fra 10, og så var det ellers bare i gang – Vi blev sendt 50 af sted af gangen, hvilket jeg følte var lidt i overkanten. Så hellere dele heatet lidt op ligesom ved bl.a. Nordic Race. Men det gjorde så også, at de holdte tidsplanen for heatene (hvilket var vildt dejligt!)

SEPE Extreme Challenge

Først skulle man løbe op ad en skrå væg, og gribe fat i en kant, hvorefter man skulle hoppe ned igen (der var selvfølgelig madrasser så folk ikke slog sig) – Efter denne skulle man ned i sandet og kravle under pigtråd, og så var der en strækning, hvor de mange mennesker hurtig var blevet fordelt. Det næste var ned i mudder og vand – Det tog vi jo med et smil og kastede os ud i. Vi elsker jo mudder 😉 Hele løbet fordelte sig godt med forhindringer og lige strækninger af løb. Forhindringer, som ses til de fleste løb, som fx armgang, halmballer, mudderhuller, torv klatring, vægge, løbe med dæk, løbe med sandsække, over/under – Men der var virkelig meget terrænløb, som bød på små stier, vandhuller, mudderhuller, skov osv. Den store hindring i sig selv var vores elskede kælkebakke, her havde de gjort løbet lidt mere konkurrencepræget. Her målte de nemlig tiden, når du passerede starten af bakken og igen når du nåede toppen. Der var så en præmie til den hurtigste kvinde og den hurtigste mand – En lille spøjs konkurrence, hvor benene fik lov til at syre!

SEPE Extreme Challenge

En anden forhindring, var en kort tunnel af træ og sorte sækker, og inde i denne tunnel var der røg – jeg ved ikke hvilken røg det var – men det var lidt ubehageligt, det var helt sort – du kunne intet se! En forhindring jeg synes var fed at prøve. Man kom også til en skråning, hvor du skulle trækket i et torv, hvor der i enden af torvet var bundet et kæmpe dæk. Du skulle så trække dette dæk ca 10 meter op ad denne skråning . Den tog virkelig mine kræfter! Men jeg fik den op selv, mens de andre løbere råbte støttende efter mig!
Turen bød også på en virkelig kold svømmetur på omkring 80 meter – Der var selvfølgelig en strafrunde til dem, som ikke brød sig om denne tur – De skulle gå med en tung dunk i hver hånd på stien rundt om søen.

SEPE Extreme Challenge

Svømning er et problem for mig selv, da jeg kun kan brystsvømning, hvilket jeg synes tager utrolig hårdt på ens kræfter. Trods jeg har svømmet en del siden sidste år, og også sidste weekend kæmpede mig igennem Nordic Race the beach. Jeg trodsede min grænse og kastede mig ud i søen – og jeg må sige svømmeturen var virkelig hård. Vandet var sindssyg koldt, koldere end jeg erindrer fra Nordic Race. Der var masser af græs/tang i søen, som bare blev hængende i ens arme, hvilket bare gjorde svømmeturen mere udfordrende. Ved de sidste tyve meter måtte jeg svømme langs snoren (med flydende plastic bolde), hvis det nu blev nødvendigt, kunne jeg gribe fat – Men jeg klarede mig heldigvis! Så var det bare op ad vandet og videre.

SEPE Extreme Challenge

Kort efter ramte vi skydebane – en forhindring, som ikke er set ved et OCR løb i Danmark, var at man skulle skyde med en elektronisk riffel. Du skulle ramme fem prikker, den du skulle sigte efter lyste rødt – hvis du ramte korrekt blev den grøn – For hvert skud, du ramte ved siden af, skulle du løbe en strafrunde på 100 meter til sidst. Du lagde dig ned med vildt høj plus, var måske lidt små forvirret, hvis du ikke havde nået at afprøve riflerne forinden løbet. Den høje puls gjorde det svært at fokusere og sigte præcist – det var vildt svært at lukke af og få styr på vejrtrækningen. Jeg missede tre skud og havde så en strafrunde på 300 meter – der var heldigvis en let afspærret sti på 100 meter, man bare skulle jo bare igennem, de gange man missede.

Så var der kun 500 meter til slutlinjen, og det var nu, det sidste skulle brændes af – Der var et par fede høje vægge, hvor du skulle bruge et torv til at komme over!

SEPE Extreme Challenge

Da vi nåede mållinjen, var vi ellevilde! Der var highfives til alle dem man kendte, som også var kommet i mål. Solen skinnede, og humøret var stadig højt. Musikken spillede højt, og folk sad og hyggede ved de mange borde og bænke, som var stillet op ved pladsen – Det var endnu en dejlig ting ved løbet, nemlig at de gjorde meget ud af at skabe en hyggelig dag blandt esbjergenserne. Der var vand og frugt til løberne, men til de helt tørstige var der også sat et øltelt op. Endnu en fed ting ved SEPE extreme var også, at efter man var kommet igennem mål, blev der delt lidt sponsorgaver ud til tilfældige løbere. – Sport og event park Esbjerg har virkelig været gode til at samle sponsorer til løbet, så det har været et endnu federe løb for os løbere – Fx var Sony en sponsor, og der var 50 gopro kameraer til løberne, som man kunne låne. – Så der skulle man bare være lidt hurtig, og så fik du jo filmen bagefter 😉

Ovre ved hallen kunne man spule sig, men det var skønt, at man også kunne komme i bad med varmt vand inde i centeret. Der var dog flere brusere som ikke virkede optimalt, pga. det store pres fra så mange mennesker i hver omklædningsrum, så der var lidt kø. Men man skal værdsætte det, da det godt nok ikke er til alle løb du kan komme i bad, og i hvert fald ikke med varmt vand. Efter vi var blevet varme og rene igen, satte vi kurs mod hallen. Her kunne hver løber nemlig få sig en skål suppe og en øl/sodavand, som var med i prisen til løbet – rimelig lækkert. Så fik man endelig sat sig ned og slappede lidt af, snakkede om de mange forhindringer og komplikationer gennem løbet – Og efter lidt tid, så ville vi bare gerne hjem ad.

SEPE Extreme Challenge

Der var virkelig mange gode ting ved SEPE extreme challenge. En ting som jeg fx har manglet ved mange OCR løb er simpelthen milepæle. Jeg VIL vide hvor langt, jeg har løbet. jeg VIL vide, hvor langt jeg har tilbage, om det er ved hver kilometer, eller hver anden – det er lige meget, bare så længe man har noget at gå ud fra. Dette er god måde til at presse sig selv på, en måde hvor man altid mentalt kan presse sig yderligere, hvis man nu er ved at være godt presset. SEPE extreme havde en milepæl for hver kilometer.

Løbet har virkelig været gennemtænkt både for løbere og for tilskuerne. Løbet har jo mest haft esbjergensere, som deltager – og derfor har der været mange, som skulle se deres bekendte. Løberuten blev så lagt ud på Facebook, så folk kunne printe den ud og følge med rundt på ruten. Det var virkelig gennemtænkt. Så har der jo også være små ting, som de kan arbejde på til næste år – Det var fx ikke alle rifler som virkede, eller alle personer, som vidste, hvad der skulle ske – Man kunne godt blive lidt små forvirret over manglende informationer fx ved riflerne – Også måske arbejde lidt med heatene, eller forhindringerne – lave flere baner og sådan, da der opstod lidt kø rundt omkring på ruten. Men SEPE (Sport og Event Park Esbjerg) har været gode til at prøve at informere løberne, bl.a. holdte de i sommers holdt en workshop, hvor man kunne prøve nogle af forhindringerne, fx riflerne for at have en fornemmelse og noget træning til løbet. Så kunne det jo være fedt, hvis de til næste år kom med en helt vildt fed medalje – som viser Esbjerg har det fedeste OCR løb! 😉

SEPE Extreme Challenge

Jeg vil takke den indsats alle de frivillige har haft, og hele holdet bag SEPE extreme for denne endnu federe oplevelse end sidste år – man kan sagtens mærke at de giver sig alle sammen fuldt! Jeg vil klart anbefale SEPE Extreme challenge til en hver OCR løber, det er simpelthen et løb man skal opleve – Og hvis du er klar på at blive lidt beskidt, og er ellevild med mudder eller bare noget godt terrænløb, som får dine ben til at syre, så er løbet klart en udfordring for dig! – Så vær klar næste år, når tilmeldingen starter!

About The Author