Review: Tough Viking Stockholm 2015

Review: Tough Viking Stockholm 2015

Det er Lørdag 29. August… Ca. 4200 enormt spændte deltagere er mødt op, for at deltage i “Tough Vikings” løb i Stockholm –Distancen er på ikke mindre end 15 km. Tough Viking er et af nordens største og mest brutale forhindringsløb – Som består af; hårde, bløde og udfordrende kilometer, som er fyldt med 30 forhindringer, alle designede af det svenske kystjægerkompagni. Ruten og forhindringerne er tilrettelagt for således at kunne give alle deltagere en maksimal udmattelse: Her kommer de bla. igennem: Ild, isvand, strømhegn, pigtråd, mudder, skarpe kanter, armgang og amerikanske fodboldspillere.

Tough Viking Stockholm 2015

What to expect

Inde på selve pladsen, er det første synet rækker, den nok for de fleste, mest udfordrende ”finishing obstacle”, nemlig Strømforhindringen, som bare bliver spulet med vand ned over halmballerne. Hen over forhindringen er der med store røde bogstaver skrevet: 10.000 VOLT!!!!!!!!!!!! – Som bare venter på, at skulle skal igennem alle deltagerenes kroppe.

Ingen kan undgå at komme i den fedeste stemning, eftersom DJ’ teltet pumper de lækreste rytmer ud fra deres helt egen Redbull telt. Folk er mega opstemte og spurter rundt imellem hinanden, snakker, opvarmer og får taget før billeder ved ”Tough Viking” vingerne, handler lidt ”Tyrkisk Peber” og ikke mindst, så vrimler det med folk, som i den store Reebok butik, får handlet tøj, sko og samtidig får trykt, Tough Viking på tøjet med det samme.  Folk kommer med familier og venner – som ligger henslængt på pladsen i Djürgårdsparken. Vejret viser sig fra sin bedste side, og er med til at skabe en dejlig hyggelig stemning.

Tough Viking Stockholm 2015

 

Eliten er sat til at starte kl. 10 – Der bliver råbt udover højtalerne, at de skal stille sig klar til opvarmning. Inden opvarmningen, gives der nogle gode generelle informationer, såsom: Man skal altid hjælpe hinanden på ruten! Har man pacemaker, eller er gravid – Må man ikke løbe igennem strømmen, på den sidste forhindring – da den kan give varige skader. Der bliver talt ned, og eliten sætter igang – samtidig med at der ”Spyr” ild op fra tårnet ved siden og der bliver skruet ekstra højt op for den fede musik – LØBET er for alvor, sat i gang!

Er der nogle forhindringer man ikke kan/vil gennemføre, har Though Viking skam sørget godt for at der er ”Straf” runder eller øvelser. Spændende at se, hvad det byder på. Though Viking har selvfølgelig også sørget for, at stille vand poster op, ved henholdsvis 6 km og 10 km, hvor der såklart også kan nydes en Redbull, inden man begiver sig ud på den sidste del af ruten.

De første 5 KM

No pain, no gain – Første forhindring, hedder ikke bare Amercian football players, men ”PAIN, hvor arrangørerne har sat ikke mindre end små 12-16 brutale football players op, til virkelig at give folk kamp til stregen.

De første 2 km foregår på meget ujævt terræn, på en stor mark. Her møder deltagerene de første mange udfordringer. Et væld af bildæk som man skal springe i, uden at miste balancen, ild som er påsat til en masse halmballer, der skal springes over kæmpe stål containere, med sandsække som skal bestiges, af flere omgange meget højt oppe, og så ellers en god og meget ujævn løbetur ind skoven, hvor det i den grad går meget op og ned. Efter en ganske lang løbe distance møder deltagerene en masse store traktordæk, som skal løftes og væltes for så igen at løbe videre op af bakke og ind i skoven. Igennem lidt pigtråd og ellers ud på marken igen. Deltagerene skal nu igen samle kræfter, da turen er kommet til Ropeclimb, hvor man for at gennemføre skal kravle op og ringe med klokken. Klarer man den ikke, smider man sig i høet, og laver ikke mindre end 30 Burphees.

Tough Viking Stockholm 2015

 

ICE WATER

For lige at skrue op for charmen, har arrangørerne ved 5 km skiltet, den første forhindring i vand. Og det er ikke almindeligt vand, men en skøn stor balje fyldt med is – Hvor man selvfølgelig skal under med hovedet, for at kunne løbe videre. (Her handler det om ikke at begynde at hyperventilere af det kolde gys) – Herefter løber deltagererne rundt på marken i et par km, hvor der findes et væld af skønne forhindringer, som kræver kondition, styrke, ro, holdånd og en ikke mindst en masse vilje. De kommer igennem: Monkeybar, Ropewalk, Rebook blades, som er store vægge, en big bag staircase – som i den grad kræver en del holdarbejde for at få alle over og så ikke mindst den fede ”Froosh” Rampe, som kan få enhver nybegynder ud af kurs. Mange klarer den, mange prøver igen og igen og en lille del, tager sine straf Burpees.

Tough Viking Stockholm 2015

 

Hvem har lyst til at lege med mudder

Arrangørerne har nu lagt en skøn tur igennem det første mudderhul, for lige at få deltagerene godt grisset til på både tøj og sko, for det skal jo ikke være helt let at løbe. Imellem 6 -10 km, er det mest løb helt op til 10 km markeringen, hvor der igen afsluttes med endnu en skøn muddertur, hvor kun de sejeste dykker under mudder vandet 3 gange.

Imellem 10 – 12 KM turen, er der tilrettelagt en masse løb, men i den grad også både styrke og balance. Man får prøvet kræfter med Dips, et stort net der skal kravles over og så går turen ellers ned til runden med vanddunke på ryggen, og her gælder det om at have tungen lige i munden, for at kunne bære den tunge vanddunk og ikke falde i det meget ujævne terræn.

400 meter svøm eller 100 Straf Burpees

En god tur igennem søen, over på den anden side – hvor deltagerne tror de er sluppet med svømmeturen, for nærmest at slæbe sig igennem de sidste 100 meter, med ren mudder. Mudderet er bestemt ikke for sarte sjæle, eller folk med ekstrem god lugtesans J

Deltagerne bevæger sig nu ud på sin sidste tur med kun 4 forhindringer og små 2 km tilbage. Her skal der igen arbejdes i hold, da de møder den store Irish, som er en stor høj kasse på omkring 3 meter, uden hjælpe midler – den skal bestiges og man skal også ned igen.

Tough Viking Stockholm 2015

 

This is the end

The moment they have all been waiting for. Den afsluttende tur over til Kystjægerne og endnu engang ude på det dybe. Op på båden og springe i, for at kæmpe sig igennem en masse mennesker og en hel del bølger. Videre op til en rutchetur, som får mange til at tøve. ”Luminox vertical slide” EN LODRET rutchetur, får sikkert de fleste til lige at måtte smide sine  sommerfugle i maven helt væk – da det er en ganske lang rutchetur med høj fart. Ned af den, svømme ind til kanten – Deltagerne skal nu samle kræfter og løbe de sidste par 100 meter – op til sidste”SCARY FINISING OBSTACLE”

Deltagerne er nu nået så langt –ingen tøver, alle ved at det SKAL gøres og når man er igennem de 10.000 Volt – Så venter der en præmie. Ikke bare en flot medalje, men en titel om, at man nu er ”EN TOUGH VIKING” – and off they go, ind og bliver godt ristet, af 10.000 VOLT.

Tough Viking Stockholm 2015

 

Tough Viking Stockholm – You blew us away. Vi danske vikinger kan slet ikke få nok, og glæder os til Malmø – den 19. September. HÅBER VI SES derude…

 

OBS: Skulle du løbe med pulsur, og benytte pulsmåler om brystet – Er det en god ide, at løbe udenom strømforhindringer, da pulsmåleren kan være med til at forværre påvirkningen af det høje antal volt.

About The Author