CraceY – Dig, mig og vores badedyr…

Hvorfor ikk’ tage badedyret med på løbeturen..?

Hvor var det dejligt at se så mange glade mennesker samlet på ét sted, alle med deres kære badedyr i hånden eller fastbundet på ryggen! Alle var samlet på Amager Strandpark hvor starten skulle gå kl. 18:00. Vejret var helt perfekt og solen havde placeret sin sene aftenglød pænt jævnt over deltagerne der alle var sprængtfuld af energi og klar til at give den en skalle. Alt var perfekt!

Inden start blev alle deltagerne briefet om regler, ruten og pointsystemet, så alle var klar over hvad den næste time gik ud på udover at være en del af årets mest underholdende løb.

CraceY

CraceY

Det hele startede som en idé mellem venner hvor man ville prøve at krydse storebælt på badedyr og i den anledning havde oprettet en facebookgruppe. Gruppen var tilfældigvis åben og der begyndte pludselig af komme flere og flere der gerne ville med på turen.
Desværre blev turen aflyst grundet dårlig vejr og man begyndte derfor at tænkte lidt over de tilmeldinger der pludselig var kommet. Hvis folk virkelig syntes det var sjovt kunne man måske lave en anden form for arrangement end at krydse storebælt. Heldigvis har hovedpersonerne bag CraceY en stor erfaring med at planlægge lign. begivenheder og det tog ikke lang tid før CraceY blev til.. Heldigvis! 🙂

Selve konceptet af CraceY handler i bund og grund om at man løber i hold af 2 og 2, hvor hver person har sit favoritbadedyr med sig. Alle får fra start udleveret et kort over området hvorpå der er afmærket ca. 40 poster, som samtlige hold skal prøve at finde så mange af indenfor en time. Man skal dog huske at have sin holdkammerat og sit badedyr med sig på hele turen.

Det er utroligt hvad der virker som et utrolig simpelt setup kan resulterer i så gennemført et arrangement. Man skal dog ikke neglegere den kæmpemæssige tid der bliver brugt på at planlægge, søge tilladelse, organisere de frivillige, opsætningen, gennemførelsen, den efterfølgende oprydning og meget mere. Et arbejde der snildt kan tage 3-4 uger. Udelukkende for vores andre morskab!

CraceY

 Reglerne er simple!

  • Et hold består af 2 personer
  • Alle personer på holdet skal røre ved poster der klippes, og der må på intet tidspunkt være over 20 meter imellem holdmedlemmerne
  • Posterne klippes i vilkårlig rækkefølge (det er op til holdene at planlægge deres optimale rute)
  • Der skal klippes så mange poster som muligt inden for tidsgrænsen (60 minutter)
  • Alle personer skal medbringe badedyr hele tiden medmindre en officiel siger noget andet
  • Badedyret skal minimum måle 110 cm på den ene led og indeholde 20 “pust”
  • Badedyret skal medbringes til alle poster, gælder også de poster der er placeret på land

Sjovt, men stadig en konkurrence

At der ligges op til 100% sjov og ballade ændre selvfølgelig ikke på at det også er en konkurrence. Der skal virkelig kæmpes for at finde posterne samtidig med man løber i sand og vand og skal have sin faste forhindring af et badedyr med sig. Man skal holde styr på kortet over området, nå at planlægge sin rute, hurtigt kunne ændre i planerne undervejs og alt sammen skal gøres med tiden i baghovedet. Man skal nemlig tilbage over målstregen indenfor 1 time for at undgå strafpoint.

På bare 3 år er deltagerantallet mere end fordoblet! Det startede med 60 tilmeldt hold i 2012 og allerede i 2015 har det være tæt på 150 tilmeldte hold. Det er en stigning der tydelig afspejler populariteten i løbet.

Vi skal dog ikke forvente at der kommer flere end det ene løb om året. I hvert fald ikke som det ser ud i skrivende stund, men man kan jo altid håbe 😉

Tillykke til årets vindere!

CraceY

CraceY

Der skal lyde et stort tillykke til vinderne der klarede det rigtig flot. Der blev fundet rigtig mange poster og man kom i mål til tiden 🙂

I Dame/Mix kategorien blev det følgende podiepladser:

1. Kajakhotellet
Kim Frandsen & Lotte Rønfeldt

2. Team HESI
Heidi Larsen & Simon Weisbrod

3. Team Snack
Sofiie Emilie Andersen & Nicolai

Hos herrerne var det følgende podiepladser:

1. Kiropraktor3400.dk
Thomas Sønderkær & Meyer Peter Reibert Hansen

2. Croc Dundee
Anders Have Sørensen & ?

3. Roskilde Elite Team
Kristian Juda & Michael Andersen 

Læs mere omkring løbet og følg med i hvornår næste løb finder sted på CraceY’s hjemmeside eller på Facebook.

About The Author

Passioneret OCR løber! - Elsker blandingen af løb og de fysiske forhindringer, der er med til at pifte løbeturen lidt op. Jeg er en af hovederne bag OCR Danmark.