Få succes i dit race

Få succes i dit race

Kære racers,

Sæsonen er i gang, og det ene fede race efter det andet arrangeres. Der er i år masser af races at kaste sig ud i, og de er meget forskellige arrangørerne imellem, hvilket gør løbene alsidige og spændende. Jeg vil i dette blogindlæg fortælle om, hvordan jeg selv forbereder mig op til et race.

“Udarbejd en personlig plan for dit race”.

Research

Når du ved, hvilket race du skal deltage i, så undersøg så meget som muligt på arrangøren i forhold til, hvilke forhindringer du vil møde på banen (f.eks via facebook, website, instagram, youtube osv). Når du har kendskab til forhindringerne, så kan du lægge en plan for dit race (se næste afsnit). Er der forhindringer du aldrig har prøvet før, eller tvivler på, om du kan klare, så har du nu muligheden for at træne det. Du opnår en personlig sejr, når du overvinder forhindringerne – især dem du tidligere anså som værende “umulige”, “alt for svære”, “farlige” eller “kun for de andre”. Tro mig; man vokser 5 cm, når man opnår succes med en forhindring, man tidligere har bøvlet med – uanset om det har været styrke, teknik eller psyken, der har holdt dig tilbage fra at overvinde forhindringen.

Planen

Nu kender du banen. Du ved, hvilke forhindringer du møder undervejs. Du skal ud og smadre hele lortet! Men du skal have en plan for banen! Du har trænet de forhindringer, du har haft svært ved, men det foregår som regel i et langt mindre hæsblæsende tempo og en meget lavere puls, end når først racet reelt er i gang. Hvis du f.eks ved, at du oplever udfordringer ved svømning, klatring etc. så er du opmærksom, og sænker din puls inden du møder forhindringen. Går du ind på forhindringen, som du i forvejen kæmper med og din puls ligger nær max, så er hverken din teknik eller styrke tilnærmelsesvis på det niveau, du kender fra din træning.

OC Races bliver aldrig lette, men vi behøver ikke gøre det sværere for os selv som deltagere. Jeg synes vores bindegale arrangører gør et glimrende stykke arbejde med at slå os halvt ihjel på banerne 😉 (TAK FOR FEDE RACES!!!)
Jeg mener, at banen skal erobres, når startskuddet lyder! Det er dig, der angriber forhindringerne! IKKE OMVENDT! Når jeg siger du skal sænke din puls inden de forhindringer, som du er udfordret på, så betyder det ikke, at du skal have overdrevet respekt eller være bange for dem – du skal blot sænke din puls, så du kan smadre hele lortet, og komme videre på banen!

Til slut 2 råd

  1. Undersøg banen/forhindringerne
  2. Læg en plan for dit races

Har du spørgsmål eller ønsker personlig vejledning, så kan du kontakte mig via www.anderspoul.dk

VI SMADRER HELE LORTET / Anders Poul

About The Author