Begynderguide: Pakkeliste til dit OCR-løb

Begynderguide: Pakkeliste til dit OCR-løb

Du har tilmeldt dig dit første løb… Yayh! Well done! Hurrraaaaaaa! Virtuel konfetti i spandevis!!!

Men hvad så nu?

Første tema i OCR Danmarks “begynderguide” behandler et, måske undervurderet, emne og noget så sexet som: THE RACE DAY RYGSÆK. Dit første forhindringsløb starter allerede i tiden inden race day. I det følgende er oplistet små og enkle guidelines til hvordan du – udover at passe din træning – kan forberede dig på dit første løb.

Forbered og pak en ”race day rygsæk” og sørg for at den er pakket færdig aftenen forinden. Men hvad skal den indeholde? Personligt, har jeg draget stor fordel af mine follow-racers fra OCR-Danmarks erfaringer og som en lille ile suget mig på fast på hvad de gjorde. Første budskab er her: Træk på de erfaringer du kan få fra andre, og er du så heldig at løbe dit første OCR-løb med erfarne racers, så forhør dig om hvad de gør. Hvis ikke, så frygt ej! Din race day rygsæk kan med fordel indeholde følgende (forklaring følger) :

Pakkeliste til dit OCR-løb

  • To plastisk poser (eksempelvis kan du bruge de skraldeposer der kan snørres sammen i toppen)
  • En lille tube vandfast solcreme – ja ja, grin bare nu, men sandsynligheden for at du skal ud og løbe i solens allermest kritiske timer (kl. 12-15) er stor! Derudover har solcreme den fantastiske effekt at du kan smørre den på huden INDEN et evt. Løbsnummer bliver skrevet på dig med sprittusch. Gør du det, er det meget nemmere at vaske sprittuschen af igen – just saying
  • Et stort håndklæde
  • Et fuldt sæt skiftetøj (inklusive undertøj og sokker)
  • En ekstratrøje (også om sommeren)
  • Skiftesko
  • En stor vandflaske (indeholdende vand!)
  • Post- race snacks (så slipper du for at der enten ikke sælges mad på løbspladsen eller at der er lange køeer, når du bare har akut brug for mad)

Muligvis synes du at det er mange ting at pakke, meeeen…

Jeg kan forsikre dig om at der er plads til alle de ting i en rygsæk, og at hvert enkel genstand har et formål!

Plastikposerne skal du bruge til dit mudrede, våde eller beskidte tøj. Den ene skal du bruge til dit race-tøj, den anden skal du bruge til dit våde håndklæde.

Solcremen skal du naturligvis påføre dig inden løbet, men er også god at huske på, hvis du bliver hængende på løbspladsen efter løbet. Personligt taler jeg ikke af bitter erfaring (glorien pudses), men jeg har set mine fellow-racers rocke “the lobster love- kuløren” til perfektion (læs: De fik en god omgang solskoldning!).

Håndklædet er selvfølgelig til at tørre dig selv med efter et evt. bad. Meeen ladies, håndklædet er også fremragende til at skifte tøj under (ikke alle løbsarrangører tilbyder omklædning), med mindre, du selvfølgelig føler dig frisk og tager omklædningen på parkeringspladsen. Eller et af de opstillede festivalstoiletter (just n0!). Der er selvfølgelig også den mulighed at du klæder om i bilen. Jeg kan fortælle at ens smidighed efter du har været i vand og er blevet kold efter et løb, i den grad bliver udfordret når du forsøger dig på et skifte tøj i en bil. Så, pak nu bare det håndklæde (også selvom det fylder).
For den meget ambitiøse og blufærdige OCR-racer kan “The Rommel Towel” (et håndklæde der kan bruges som en slags omklædningsrum) indkøbes: http://ocrgear.com/product/roomel-towel-changing-room-in-a-towel/

Selvom vejret på raceday er 30+ grader, så pak alligevel en ekstratrøje. Selvom det er varmt i vejret er du modtagelig overfor kulde, fordi du har brugt en masse energi og kræfter ude på ruten.

Muligvis ankom du til løbsområdet i dine race-sko, men du har med stor sandsynlighed ikke lyst til at også at skulle have dine våde sko på hjem…

Efter et løb har du brug for væske, så vandflasken skal du selvfølgelig bruge til at drikke af. Men, du kan også bruge vandet til at vaske dig med efter behov (ikke alle løbsarrangører tilbyder bad eller mulighed for at blive skyllet).

Vedrørende snacks, har jeg ladet mig fortælle at man må spise præcis det man vil efter et race. Langt de fleste arrangører sælger mad på løbspladsen, men du kan risikere at de ikke tager dankort/mobilepay (og at du ikke har kontanter), eller at der bliver udsolgt eller at køen er lang. Så pak du bare dine snaaaacks. Så kan du i det mindste spise dem imens du står i køen til at spise mere 🙂

Afslutningsvis, kan du overveje om du vil pakke et actionkamera/GoPro til at dokumentere dit løb og handsker – selve “handskediskussion” vender vi tilbage til en anden gang 🙂

/ Carina

About The Author

Passioneret OCR løber! - Elsker blandingen af løb og de fysiske forhindringer, der er med til at pifte løbeturen lidt op. Jeg er en af hovederne bag OCR Danmark.