Nordic Race The Burnout – And the Winner is….

Godmorgen

Det er søndag morgen og det er alt for tidligt af en søndag at være. Solen er oppe og vinden skærer sig igennem alle sprækker på søndagens bakkede og mudrede slagmark. Amager Motorcross-bane snurrer og summer. I dag er det dog den menneskelige maskine der skal udfordres!

 Det går pænt stærkt 

Nordic Race The Burnout

Klokken er 8.59. Elitefeltet er spændt op, som en elastik der er lige ved at sprænges. Klokken slår 9 og afsted de ryger som var de skudt af sted med selvsamme elastik. De hurtigste har allerede passeret den første forhindrig og er halvvejs igennem den næste inden jeg rigtig selv opfatter at løbet faktisk er i gang.Det går pænt stærkt, efter bare 12 minutter er de foreste i feltet i gang med 2. omgang. Lige så hurtigt som på første omgang bliver de første forhindriger forceret som var de et lille pump i vejen, og tempoet er bestemt ikke sat ned. De fortsætter ufortrødent og i højt tempo. Omgang 3 & 4 bliver pløjet igennem med samme tempo og høje intensitet som de første to. Der går mindre end 50 min. før Jonathan Bay er i mål som dagens hurtigste mand, og lige under 1 time efter start er også feltets hurtigeste kvinde Maria Welin I mål.

Nordic Race The Burnout

Ender det I kaos

Kl. 10 starter de første heat for de almindelige løbere. Der er mange der skal 4 gange rundt på den 2 km lange bane, faktisk er der tilmeldt 1500 løbere, som alle skal igennem de 80 forhindringer. Er det muligt uden at skabe et total kaos af løbere?  Kan man få så mange mennesker igennem sådan en kort bane uden der er kø alle steder? Ja, det kan altså lade sig gøre! Afviklingen af selve løbet kører som en velsmurt maskine. Der er ikke kø ved forhindringerne og dem der er i ilden løber ikke og falder over hinanden, rent faktisk er der rigeligt med plads.

Nordic Race The Burnout

Der bliver jævnligt tændt for sprinkler anlægget så banen holdes våd og dejligt smattet. Ved hver af de mange forhindringer står der frivillige til at sikre sig at alt forløber som planlagt, samtidig med at de med stor entusiasme hepper, hujer og klapper hver eneste gang der kommer en løber forbi.

Medalje pigerne

Efter 4 ture rundt på banen bliver løberne modtaget af storsmilende medaljepiger der krammer og siger tillykke som havde de hver især vundet VM i noget stort. Dét er helt klart med til at alle går derfra med af følelse af success. Der er vand og frugt til at få depoterne fyldt lidt op, og mon ikke der er brug for det oven på den tur.

Ude i startområdet har Redbull parkeret et monster af en bil der spiller op til fest, fuld power og god stemming. Til sprøde løbe beats fra DJ´en bliver løberne fristet forbi de opsatte boder, her kan de få frisklavet kaffe, lækre sandwiches fra Protein Baren, energi fra Maxim, eller få en fashionable opgradering af løbe tøj til næste løb fra ByMoxy.

Nordic Race The Burnout

Gode rammer

Amager motorcros-bane er fantastisk som tilskuer da den naturlig ligger ned i et hul og det er nemt at komme op i højden for at få et godt kig ud over herligeheden og løberne. Selv i start området er det muligt at følge med i løbet, her har man så også alle boderne lige ved hånden, og musikken fra Dj´en.

Ind i mellem bliver det lækre løbe beat skruet ned, og der bliver givet praktiske informationer til de nyankomne løbere og gæster. Også her virker det meget gennem tænkt, for der bliver ikke talt konstant i mikrofonen, niveauet er lige tilpas.

 

And the winner is….. Nordic Race!!! – Tillykke med et vel gennemført og top professionelt arrangement. Det forpligter og forventningerne til The Sprint 13.06.2015 vil være tårnhøje.

About The Author