Review: Nordic Race The Burnout 2015

Review af Nordic Race The Burnout

Distance: 4 omgange af 2 km. I alt 8 km
Antal Forhindringer: 20 pr omgang. I alt 80
Location: Motorcross banen, Amager, København

Disclamier: Mine racereviews er en beskrivelse af mine personlige oplevelser og tanker under racet. Der kan være enkelte passager, der kan være frit fortolket. Håber du, som læser med, trods alt vil føle dig underholdt.

Pre Race

Jeg lander på Amager i ret god tid før min heat starter. Dels fordi jeg kan godt kan lide at være i god tid, men også fordi jeg på ingen måde hører hjemme i eliteheatet, sammen med de hurtige kaniner. Så jeg har god tid til gå rundt og mærke stemningen og får snakket med en masse af de seje racers. Jeg får også set de første racers, som bliver sendt afsted. De har fandme knald på.

Nordic race må have forbindelserne i orden, for der er leveret rigtig OCR-vejr. Det er lidt småkold og det blæser ret kraftigt. Det her skal nok blive en kold fornøjelse. Jeg har ikke rigtig lyst til at skifte om til min race-outfit, som lange tights og en langærmet trøje under min OCR Danmark T-shirt. Men så løber Anders Poul forbi mig i bar overkrop. Okay, jeg tager mig bare sammen nu og holder op med at tude.

Jeg får skiftet og får fundet mit fantastiske team, som jeg har løbet forhindringsløb og almindelige løb sammen med de sidste par år. Så vi kender hinanden og vores forskellige svageheder godt, så vi kan støtte og hjælpe hinanden undervejs. En af mine opgaver på holdet er at være “Bøffen” for en god bøf har altid en fedtkant 😉 og hjælpe de andre over de høje forhindringer, så som vægge og de mange iriske bænke aka stor rund glat træstamme på 2 meter højt stativ. Vi er klar til en gensyn med The Burnout!

Nordic Race - The Burnout

 

Omgang 1

Overskudskontoen er på 10 ud af 10
Vi står i startboksen og tripper, som en flok heste, der venter på at komme på græs efter en lang vinter i stadlen. En kort instruks fra raceleder også er vi klar. parat. start!!!!!! Alle sætter i gang hen mod pyramiden, som er første forhindring, kun små 50 meter fra start. Op ad nettet. Ned på den anden side. Bum! Jeg vender mig rundt og ser en flodbølge af mennesker, kommer ned imod mig. Så er vi ligesom i gang. Jeg får sluttet mig til mit team og komme hen til næste forhindring, som er tur med minderne fra barndommens legeplads. En rutsjetur ned igennem et rør lige ned i stor dejlig mudderpøl. Jeg får kantet min krop ud af røret, men min Spandexbeklædte røv skulle selvfølgelig lige en tur ned i det kolde mudder. Men jeg har hørt at mudder skulle være så godt for huden og alt hjælper vel på min bagdel. Jeg rejser mig og tager et skridt. Min sko synker i og tager mudder ind. Fedt, mere mudder er vel “mere-godt-for-huden”

Nordic Race - The Burnout

Et par bakker senere kommer vi til en lille væg. Op og over. Videre til pigtråd, som er lang og går rundt om et sving. Det er fint, vi kravler bare. En skrå væg, super. Op og over. Endnu væg, op og over. Det kører sgu bare i dag. Rundt om et sving og fat  “Ball & Chain” Okay, den er lidt tungt, men det går. Videre igennem et par sving og op ad et cargonet, ned igen og videre. Team er samlet, hurtigt videre til løb med dæk og tage det en tur under en væk. Aflevere dækket igen, og videre igennem en væg. Kigger mig lige rundt, teamet bliver samlet på vej hen mod den næste forhindring, som er en lille tunnel, hvor en eller anden har tabt en masse dæk. Men hr Let-på-tå danser lige igennem ud igen.

Nordic Race - The Burnout

Hen til kanten af volden, hvor vi skal op på toppen til endnu en væg. Men hva?! Der er kun en spor og folk går, så der er kø op ad bakken. Nej ikke her, jeg overhælder et par andre racers, men kan ikke komme fobi en. Ned i tempo. Det er føles faktisk meget rart. Lidt for rart. Op på toppen og pigerne har heldigvis brug en hestesko. Jubii pause!
Over væggen. Videre, og den kolde sidevind er dejlig forfriskende. Under en lav træstamme, endnu lille pause for hjælpe, også over den høje træstamme. Den der side vind, er da blevet lidt koldere. Videre til sandsækkene, som skal en tur ned og op af bagsiden af volden. Men det er som om at min sandsæk blive tungere og tungere for hvert skridt på vej op igen. Puha, det var sgu rart at slippe for den.

Nordic Race - The Burnout

Vi lunter lidt videre til endnu en tur ned af bagsiden af volden, dog uden objekter, der skal bæres. Hen over en et lille stykke i bunden og så op ad volden igen. Nu med jordunderlag og en stigningsprocent på 40% og på toppen venter endnu en under-lav-træstamme, som jeg ruller under. Argh…. Det er lidt rart lige at ligge der et sekund, inden jeg skal over og hjælpe de lave piger over den høje træstamme, også kaldt skjult pause.

Videre til en høje væg med noget, der skulle være klatregreb på. I virkligheden, så er det bare legoklodser, som de har sat fast på væggen, og de er fuldkommen umulige at stå på. Men op kom jeg da med lidt hjælp, og ned igen. Videre til en stålkontruktion med 10.000 elastikker spændt ud som en edderkoppespind. Det er da bare super dejligt at få en elastik lige i hovedet. Især når det bliver fulgt op ad af mudderet sko. NOT!

Nordic Race - The Burnout

Efter en lille løbetur kommer vi så til powerpull, aka hiv et par tunge kugler højt til vejrs. Ikke en ukendt øvelse for mange mænd, men her betaler det sig at være lidt tung i røven. Hurtigt videre til næste forhindring, som er køn ung dame, der står med et bord fyldt med papkrus. Jeg forstod ikke helt opgaven til at starte med, med det viste sig hurtigt at man skulle vælge et krus og tømme det for vand. Videre over den sidste væg og første omgang overstået. Kun 3 tilbage.

Omgang 2

Overskudskontoen er på 8 ud af 10
Over pyraminen, hurtigt igennem rørene, over væggen og ned til pigtråden. Mine knæ og skadet skulder var ikke glad for gensynet, så jeg prøvede en anderledes teknik og rullende under pigtråden. Hvilket resulteret i at da jeg kom på benene igen kørte hele motorcross banen rundt for mine øjne og jeg gik som en fuld op ad næste bakke.

Nu sætter vi tempoet op. Altså kun i teksten her, i løbet gik tempoet vist den anden vej 😉

Nordic Race - The Burnout

Væg – Ball & Chain – Up & over – igennem dækdansen – sten i skoen (pause) – opad den laaaaaaaange bakke – væg – under/over træstammer –  sandsække – bakke – op igen – under/over træstamme (blive sparket i hovedet af teamkammerat) – over klatrevæg med legoklodser – gennem netmaskerne – ned til de tunge kugler – tømme papkrus (jeg har stadig ikke forstået den forhindring)- over væg – huske at flexe for publikum – Klar til ny omgang.  Puha….

Omgang 3

Overskudskontoen er nu på 4 ud af 10
Væggene virker større, bakkerne længere og mudder er der mere af. Vinden er blevet koldere. Til Ball & chain fik jeg åbenbart den eneste kæde, der sad fast i et helt hus. Den lange tur op ad volden går langsommere og væggen på toppen har de fået bygget højere siden sidste omgang. Fedt at Nordic Race udvikler forhindringer undervejs i løbet. For sandsækkeløbet var også blevet længere. Pyha. Over den høje væg med legoklodserne, igennem netmaskerne, op med kuglerne, tømme papkruset (den eneste forhindring, som jeg er blevet hurtigere på) – high fives til tilskuerne, over væggen, husk at flexe og smile… Pyha. En omgang tilbage, da det slår mig. DER ER EN OMGANG ENDNU! Der er 20 forhindringer og 2.000.000 højdemeter tilbage. Fuck it! LET DO THIS!!

Nordic Race - The Burnout

Omgang 4

SIDSTE OMGANG!!! Og det er ikke i baren endnu. Overskudskontoen er nu nede på -2 ud af 10

Mere mudder, mere rulning under pigtråden og da jeg kommer på benene igen, er jeg ved løbe ud over kanten, da en af mine teamkammerater tager fat i mig. Tak. Jeg får lige styr på balanceevnen, igen inden vi løber videre. Næste væg, nu ser jeg frem til at hjælpe min teamkammerater over, for så kan jeg holder pause og hvilke imens. Til Ball & Chain må jeg have fået den samme kæde igen, for den vejer stadig det samme, som et hus og nu er der mere mudder og bakken den skal op ad er blevet højere siden sidste omgang. Nåh videre, som Bambi på glatis igennem mudderet.

Overskudskontoen er på -5 og vi har stadig 15 forhinderinger og ca 3.472.571 højdemeter tilbage. FUCK!

Nordic Race - The Burnout

Op ad bakke – over forhindring – ned af bakke – op ad volden – over – under – over – samle sandsæk op. Fuck den er også blevet tungere. Op ad bakken. Bum! Der! Lige der løb tanken tom. Jeg er sukkerkold. Der er ikke andet end viljen tilbage og der er lang vej igen. Igennem de sidste forhindringer. Op med kuglerne. springe papkrus-forhindringen over. Passage af den sidste væg og i MÅÅÅÅÅÅÅÅÅLLLLLL. Godt mudderet, beskidt, træt, kold og meget Burned out. Overskudskontoen: -23

Men gensynsglæden med The Burnout og mit dejlige team har været stor.

Nordic Race - The Burnout

Post Race

Efter at være kommet i mål, blev jeg ret underafkølet og skiftet til tørt tøj var ret underholdende for mine tilskuere. Mine hænder var så kolde at jeg ikke få mine thigts af og jeg prøvede at hoppe på et ben. Dum ide, når man står på løse sten med strømpesokker. Men jeg fik da noget tørt tøj på, men var blevet så afkølet at jeg ikke kunne få varmen igen. Så efter at ha været rundt og kigge lidt på de seje racers, der stadig var på banen, besluttende jeg mig for at komme hjem og få et varmt bad, så jeg kunne blive menneske igen.

Vel hjemme igen besluttende jeg mig for at tage alt mit mudderet tøj med i bad og skylle det samtidig. Mens jeg stod der og kiggede på de 121 kg mudder, der var ved stoppe mit afløb, tænkte jeg at hvis mudder er for huden, så må min hud have det fantastisk lige nu. Hvis man altså lige ser bort fra alle de rifter og blå mærker jeg også har fået med. Men hey, thats a part of the fun.

Jeg sidder nu her med et glas god whisky og et kæmpe smil. Nordic Race har magtet endnu en gang at lave et fantastisk race, der til fulde lever op til sit navn. Jeg blev virkelig burned out og om et par dage, når kroppen virker normalt igen, glæder jeg mig helt sikkert til det næste Nordic Race 🙂

/Claus

About The Author

Passioneret OCR løber! - Elsker blandingen af løb og de fysiske forhindringer, der er med til at pifte løbeturen lidt op. Jeg er en af hovederne bag OCR Danmark.

1 kommentar on "Review: Nordic Race The Burnout 2015"

  1. Martin Carretero

    Hey Claus
    Super fedt review. Du rammer plet med dine forklaringer. Også selvom det var første gang jeg selv deltog. Har delt den på fb så andre også kan få et lille smil på læben samt konstatere hvor hårdt løbet egentlig er

Comments are closed.