OCR Danmark på playdate i Toughest LAB Malmø, Sverige

Det er næppe gået ubemærket hen, at Nordeuropas første OCR-gym ”Toughest LAB” er åbnet i Malmø. Toughest LAB er en indendørs forhindringsbane (eller som vores svenske naboer ynder at kalder det; et ”hinderbane-gym”) grundlagt af arrangøren af forhindringsløbet Toughest, og er ikke blot den første, men også den eneste af sin slags. OCR Danmark har været på besøg i det skånske og teste Toughest LABs faciliteter.

På genopdragelse…

Det var dog ikke blot nysgerrigheden for en indendørs forhindringsbane, der bragte OCR Danmark til Toughest LAB. Modsat de fleste andre Racers har undertegnet, umiddelbart, en lidt anden baggrund og tilgang til OCR-verdenen. Jeg har arbejdet som Race Manager ved en dansk OCR-arrangør, men Racer kan jeg bestemt ikke kalde mig, for jeg har faktisk aldrig gennemført et forhindringsløb…

Toughest LAB

I forhold til OCR-verdenen skal jeg i den grad ”genopdrages” og jeg har derfor kastet mig ud i mit eget ”praktikforløb” som Racer inden eksamen skal stå om 7 uger til Spartan Race i London… Jep, jeg har i en cocktail af eufori, optimisme, ivrighed, og muligvis overvurdering af egne evner, tilmeldt mig både Spartan Race, Nordic Race og Toughest, uden at have autentiske ”hands-on erfaringer” med forhindringer. Det var derfor oplagt at første stop i genopdragelsesrejsen skulle være til Toughest Lab.

En, to, tre – FRI LEG!

Ved ankomsten til Toughest Lab bliver vi taget godt imod af Krister Sellman, vinderen af Toughest Mini Tour 2014, som viser os rundt i det imponerende lokale, inden OCR Danmark skal deltage på aftenens hold ”Play”, som dækker over fri leg på forhindringerne.

Toughest LAB

Toughest LAB er stedet, hvor du kan vende din træning (og dig selv!) på hovedet, og hvor du finder træningsfaciliteter, du ikke ser i det gennemsnitlige træningscenter eller Crossfit box. Indendørsfaciliteterne i Toughest LAB er nemlig fuldt ud dedikeret til OCR-sporten!

Det 600 kvadratmeter store Toughest laboratorium indeholder en buffet af sjove og udforende forhindringer for både begynderen, den let øvede og den erfarne OCRacer.

Selvom forhindringerne i Toughest LAB tager udgangspunkt i arrangørens eget løb, deler de overvejende mange fælles karakteristika med de forhindringer, man som Racer typisk møder, og det er derfor et oplagt sted at afprøve, træne og videreudvikle sin teknik.

Det er svært ikke at føle sig som et barn i en slikbutik. Toughest LAB indeholder både gym ringe, reb til rope climbing og hele tre variationer, i alt 6 meter, af monkey bars med fire forskellige greb. Derudover kan labbets gæster bl.a. prøve kræfter med forskellige ”over/under” forhindringer, en tall wall og et stort og højt cargonet. Men stedets helt store funklende stjerner må utvivlsomt være den fem meter høje rampe (som de fleste kender som en half-pipe) og forhindringen ”Dragons back”.

Toughest LAB

Mødet med dragen

Dragons Back består af en tre meter høj platform, hvorfra man skal hoppe ud og over på en væg, gribe fat og svinge sig op. Højden på forhindringen kan ved første øjekast synes… rimelig. Men hvis man, som undertegnede, forbinder højder med mere eller mindre konkret fare (kald det dødsangst!), er oplevelsen, når man rent faktisk står oppe på platformen, klar til at hoppe ud, straks en helt anden!

Toughest LAB

Hvor mange Racers kan tilslutte sig udtrykket ”mud in my blood”, kan Dragons Back nærmere ”make my blood run cold”. Vores instruktør påstod at der ikke var mere end tre meter ned.. Vores instruktør løj! Han glemte en, for ham tilsyneladende lille, men meget vigtig deltalje; nemlig det faktum at jeg er 177 cm høj og at udspringet i forhindringen derfor skal foretages fra 4,77 meters højde – hvilket vi jo alle samme ved, at i svenske luftlag nemlig svarer til… 3 kilometers højde!.. Eller..

Til trods for at jeg ellers normalt er stor tilhænger af ”tall, dark and handsome”, var mødet med Dragons Back alligevel (for) overvældende. Nu hvor jeg ikke kunne krybe udover platformen, må jeg i stedet krybe til korset og erkende, at det ikke var i denne omgang at jeg skulle bestige dragen. Jeg kom efterfølgende i tanke om eventyret omhandlende, at den der overvinder dragen får ”prinsessen og det halve kongerige”. Jeg har omdøbt eventyrets fortælling til ”Den der overvinder dragen, undgår burpess” og jeg SKAL derfor hurtigst muligt tilbage til Toughest LAB og vinde over min højdeskræk!

Toughest LAB

Toughest LAB udbyder både personlig træning, udendørs sessioner og flere forskellige hold med varierende sværhedsgrader, således at alle kan deltage – uanset niveau og forudgående kendskab til OCR. Andreas Sjölin, Toughest LABs Projektleder, fortæller til OCR Danmark, at holdende ”Beginners” og ”Play” har den største tilslutning af deltagere. Andreas påpeger dog også, at: ”many of the people at the beginners sessions are already advanced level in my opinion. They are just too humble”. Herfra må det være en opfordring til alle danske Racers, uanset niveau, at tage til Malmø og vise, at vi kan få genoprejsning efter Kong Christian den 5s. mislykkede forsøg på at tilbageerobre Skåne, og vise vores svenske fellow-racers, hvad det danske OCR-miljø har at tilbyde.

Toughest LAB

Toughest lab beskriver sig selv som et laboratorium og et sted, hvorfra nye forhindringer bliver afprøvet og testet. Andreas fortæller: ”We aim to create and develop new obstacles, both for the LAB and for the races (Thoughest). Some work for both others don’t. It’s a way for us to see what could work on the field. We aim to push this sport forward, so it’s a great way to try it out ourselves and to let other obstacle racers try it out”.

Vores begejstring for Toughest LAB i Malmø er stor. Det er et fremragende supplement til egen træning og til de danske løbsarrangørers og andre initiativtageres Bootcamps, da stedet er en unik mulighed for OCR-løbere til at fordybe sig og træne specifikt på udvalgte forhindringer. Hvad enten målet er at gennemføre et race med en placering i top-10, at opjustere teknikken eller at stifte et førstegangsbekendtskab med sporten, så tilbyder Toughest LAB rummet og holdende for netop dette.

– Carina Raaholt

About The Author

Passioneret OCR løber! - Elsker blandingen af løb og de fysiske forhindringer, der er med til at pifte løbeturen lidt op. Jeg er en af hovederne bag OCR Danmark.