Den danske Death-Racer – Part 1

Den danske Death-Racer

Hey Racers
I denne lille artikelserie skal vi møde Brian, som er den eneste dansker, der har gennemført det berygtede Death Race. Vi får fornøjelsen af historien med hans egne ord.

Hvad er Death Race?

Spartans Death Race må betragtes som den ultimative udfordring og løbsbeskrivelsen skriver de selv:

Death Race – This is the highest level of “spartan” challenges and endurance events. The Death Race is designed to present you with the totally unexpected, and totally insane!
Our physical challenges will make giving birth look like a walk in the park. Nothing else on earth will challenge you like The Death Race. This endurance race is comprimised of mud runs, obstacle racing, trail racing, physical challenges and mental challenges -all in a +- 48 hour adventure race that has no real known milage. The Death Race always takes place in enexpectedly and challenging terrain. There is no support, you wont be told when it starts or ends – nor what it entails.
90% of you will not complete this endurance event and you are encourages to quit -and you will likely fail.

Please only consider this adventure style race if you have lived a full life to date.
And yes… You can die..

Rules; Dont die – Dont get left behind…

death-race

Hvem er Brian?

Det må kræve en atlet af en helt særlig støbning at kunne gennemføre et sådan race, og Brians baggrund er da hellere ikke som de fleste danske OCRacers.

Brian Davidsen
35 år
Bor i Holbæk
Ansat i politiet
Bachelor of Health Science, Paramedic
Træner for SpartanCross/ OCR i Holbæk
Træner/instruktør funktionel træning

Træner selv mit “eget koncept” en blanding af OCR, Cross, (trail)løb og anden funktionel træning, som primær træningskilde og udvikler på dette kontunierligt.

Jeg vil kalde mig selv for Ekstremsportsatlet og erfaren OCR løber og vil i alt respekt tillade mig at kalde mig elite OCRacer/ atlet. Jeg løber mest internationale OCR løb, herunder Spartan Race. Stillede i 2014 op til World Championship -Beast og løb dagen efter et ULTRA BEAST; 13000 deltagere – 38 gennemførte begge dage. Har løbet Spartan trifecta på Hawaii samt diverse OCR løb i Danmark ( WD, REBORN, NORDIC, TOUGHEST m.v.). 2015 Death Race – Mexico “Official Top Finisher” samt har planlagt et større antal danske og internationale udover året, nogle for sjov og andre for konkurrencen.

10945487_10204925484431335_237407449473267635_n

Death Race Mexico 2015

Først det vigtigste… Jeg gennemførte Death Race efter Ca. 38 timer og i god stil! 

Dernæst tak til kærligheden, familie, venner, bekendte, ‘følgere og interesserede’.

…Og ikke nok med det, så lå jeg Nr. 1-2 gennem dele af løbet, men en speciel og underlig løbsafslutning gjorde at jeg blev Nr. 3 i manderækken -og samlet Nr. 4 (også flot til et DR ikke at misforstå ). Men er ikke i tvivl om, at jeg havde fine muligheder for at vinde … Mere om det…

Jeg er rigtig fint tilfreds og faktisk i alt beskedenhed ret stolt. (også på trods af den danske jantelov)
Sidst års løb havde nok skræmt folk og ud af alle tilmeldte mødte der 48 potentielle og spændte Death Racers op fra forskellige steder i verden… Og statistisk set gennemfører 4-6 stk. +/- officielt et Death Race. Vi var 4 i mål, da der var time-cut, men løbsledelsen valgte at åbne tidsvinduet for at give andre en ekstra chance. Det kan man selvfølgelig undre sig over – endelig var der også snyd, hvilket bl.a er en af grundene for at jeg røg ned i placering. Man kan kun håbe på nogen har dårlig smag i munden. Så lader jeg den ligge der… Det gjorde ihvertfald at vi endte fra 4 til 9 officielle ‘finishers’ og jeg var faktisk i mål da tiden blev udvidet.
En lille note; jeg var den eneste europæer, som stillede op – og eneste nogensinde herfra.
Folk udgik af løbet allerede efter de første timer pga. Skader og manglende fysisk formåen – og derfra indsnævret feltet langsomt… Det var ret interessant at se så mange elite folk, hvor deres grænser gik, hvor de knak og hvem som gennemførte. Interessant proces at følge…

Death Race er 100% igennem det mest modbydelige, umenneskelige og hårde OCR løb, som jeg har kendskab til (og jeg kender stort set dem alle). Et løb der kun har et hovedformål; nemlig at presse folk til at give op, pine og knække dem – og det er ikke for at bygge dem op igen 
Jeg har den dybeste respekt for alle Death Racers – alle som havde modet til at møde op, jer der udgik, DNF -og sidst dem, som gennemførte – Jeg kender de pindsler, som I har været igennem. Flot 

Af de langt over 30 timer vi var igang, og jeg lyver ikke, hvilede vi Max 5 gange af 4-5min. Ingen længere hvile, hvilket producerede yderligere et problem – mad- sukker og væskebalance. Vi var presset på tidkonstant og folk løb hurtigt tør for vand pga. de hårde belstninger, hvilket ultimativt er det værste.
Jeg fik hurtigt fyldt min væskeblære i tasken ved et vandløb og smed nogle rense piller i… Intet af min medbragte mad nåede-eller havde jeg mulighed for at spise. Det blev proteinbarer for at holde maven mæt – og gud være nåde mine 4 “sikkerhedsbarer”, hvilke røg under Ca. 1km. langt vandgravskanal på Ca. 40 cm i bredden, som kun kunne gennemføres kravlende- eller rettere sagt møven frem på maven i vand og mudder. Den var ganske fæl, men nu tilbage til det vigtige- og tragiske…. Jeg mistede min sidste halve snickers her 😉 Lyder banalt, men det var fandeme mega skod! Never lose a snickers!

Alt hvad man laver af forhindringer, opgaver el.l. i løbet svinger meget i tid… Alt fra opgaver af 4 min. varighed til opgaver op imod 12 timer… Hvilket kan siges at være ret ekstremt. -intet er nemt ligegyldigt hvilken form du kommer i, men det hjælper naturligvis -dertil kommer at der indimellem er lagt nogle stop ind, hvor man er på team om opgaver der skal løses – dette faktum kan også betyde noget for ens placering m.m.

Death Race er sgu noget unikt og specielt og som sagt så helt igennem, til tider, umenneskeligt, uretfærdigt, underligt og så p… ekstremt og hårdt så det er svært at forestille sig . En mental og fysik rejse langt ud over grænserne… Som jeg altid siger… Hellere bræk sig end træk sig… Og jeg skal love for at jeg b… mig undervejs i den sidste del kaldet ‘SummerCamp’ – som skulle gennemføres når du kom i ‘mål’ for at knække de få som var kommet så langt… Før de endeligt kunne kalde sig finisher. Det var en fuldstændig sindssyg fysisk og psykisk kamp… Vi havde lige løbet Death Race og så skulle der lige luges ud en ekstra gang for at se om man lige kunne knække de sidste – undervejs rendte løsladelsen og officials rundt og opfordrede de sidste til at gi op, ditch os m.m.
Skriver om denne berømte ‘summercamp’ senere.
Denne som bl.a. Af løbsledelsen navngav mig, fra start i løbet som værende ‘The Denmark guy’ til ‘The Crazy Dane’ og til slut som
‘The Great Dane’

Vi startede med at blive hentet ved Angle of independance… Op til dette forsøgte man at psyke deltagerne via mail med gåder..og demotivation…
Vi blev registreret, fik numre og bedt om at vælge en af to busser mens der blev råbt… Choose wisely… Jeg fandt- og valgte min bus og faldt i snak med en masse, som jeg lige havde mødt ved statuen. Jeg var i meget god tid pga. lidt ur problemer 
Vi blev kørt langt væk til bjerglandskab, til et natur reservat, hvor vi startede. Her fik vi lidt instruktion og at vide at løbet ikke kunne begynde uden vores bib-nummer som vi fik ved englen… Disse havde de gemt på et mark / øde vildt område med lidt skov. Et bib-nummer er ens deltagernummer, for mig 132… Kunne man ikke huske det- udgik man allerede der.

 

Forsættes….

About The Author

Passioneret OCR løber! - Elsker blandingen af løb og de fysiske forhindringer, der er med til at pifte løbeturen lidt op. Jeg er en af hovederne bag OCR Danmark.