Review: Polar Evolutionrace – “I am a Predator!”

I am a Predator

Det står jeg og råber sammen med en flok på ca 90 racers på en bådebro ved kanten af furesøen. Alle er klar og tændte! Overtændte! Nu skal den her sæson skydes i gang.
Foran os venter sæsonens længste danske Obstacle Course Race, Men dette er IKKE et typisk forhindringsløb. Jeg vil mere kalde Evolution Race for et opgaveløb. Man løser en opgave, løber en runde på 1 km og løser så den næste opgave osv. I alt 12 opgaver og 12 våde og mudrede km med masser af højdemeter, der går lige i lårbasserne.

PolarEvo15_2

Vi bliver sendt afsted to og to med ca et minut imellem. Første opgave er armgang i nogle glatte metalringe, der virker til at være smurt ind i vaseline. Det går dog fint og jeg kommer først hen til træstammerne, som skal tre gange op i strakt arm. Jeg sætter i løb for at tage den første runde på 1 km, da ham jeg blev sendt afsted sammen med, klapper mig på skulderen og ønsker mig god tur da han løber forbi. Jeg tænker: “FUCK!” og minder mig selv om “Runners wins races” og jeg er ikke en løber 😉

På hver løberunde er der tre loops, op ad en blød mudderet skrænt og ned igen. Turen ned forgår som mudret kælketur på røven, for de fleste af os.

PolarEvo15_3

Næste opgave (eller udfordring) er en glat træstamme, der hænger mellem to træer. Denne skal passeres i armgang. Hvilket bliver ekstra sjovt, da det småregner og det er svært at få et godt greb i stammen, men efter et kikset forsøg og en tur i skovbunden, kommer jeg igennem i andet forsøg. Ny løberunde inden næste udfordring, som er klatring i tov.

PolarEvo15_4

Jeg hopper op og tager fat i torvet. Det er fandme glat og jeg kommer kun halvvejs da jeg glider ned igen. Jeg tager et andet tov, som er lidt mere tørt (stadig vådt), jeg kommer op og rører toppen. Ned igen, træk vejret, hopper op og får fat igen. Jeg kommer et par tag op, da jeg mister grebet med mine fødder. Så hænger man der og jeg gider fandme ikke starte forfra igen og jeg gider slet ikke tage de 15 minutters tidstraf for at springe en opgave over. Så jeg holder fast i tovet og får næsten fat med fødder igen, men må bruger flere armkræfter inden jeg når det sidste stykke op. Biceps gets you through the race?? Jeg kan åbenbart klatre “Legless”.. Crossfit games here I come!! 😉

PolarEvo15_6

Efter endnu en løberunde, venter der armgang i et “blødt” tov, som har en lille stigning. No problems. Videre til løberunde og stenløft. 90 kg uhåndterbar kæmpe kampesten skal op på en olietønde. Dette bliver kun lidt sværere af at stenen er våd, glat og vejer mere mig, min puls er på ca 250 BPM og olietønden står ikke fast. Superfed udfordring!

PolarEvo15_7

PolarEvo15_8

PolarEvo15_9

Endnu en løberunde. Nu er turene op ad skræmterne begyndt at bære præg af alle de raceres, der har været op og ned af dem. Især nedad er der meget glat, hvilket gør kælketuren sjovere.  men videre til lidt hyggelig og afslappende farmewalk/run. Ny løberunde og så er der dæktræk. Eller død-over-lårbasserne. Verdens tungeste traktordæk havde fået sat en lille sysnor, og denne anordning skulle man så trække BAGLÆNS efter sig over 40 km (eller sådan føles det ihvertsfald, selv om de sagde 20 m) inden man med gummiben skulle forsøge at løbe ud på endnu en runde.

PolarEvo15_10

PolarEvo15_14

Videre til dækskub og 5 forsøg på håndgranatskast, inden man skulle ud på en lidt mindre runde med stammedans (ca 800 m) men man skulle denne gang have et mindre træ med rundt, Hvor træstammen dejlig ubehagligt gnaver sig ned i skulderen, og skift gør at fornøjelsen bliver delt på begge skuldre. Efter stammedansen var der en normal “afslappende”løberunde inden man fik fornøjelsen af 2 stk 16 kg kettlebell, der skulle på en tur op og ned af endnu en våd og glat skræmt, der efterhånden føles som om den gik lige op i luften. Især turen ned var hmmmm… interesant, Det minder mere om et frit fald med en kettlebell i hver hånd. Men der skal holdes fast, da man ikke måtte slippe dem. Dette ville udløse 15 minutters straftid. Endnu en løberunde, denne gang med kramper i læggen. Jubiii variation og smerter et nyt sted 😉

PolarEvo15_11

Sidste udfordring inden  sejrsrunden og målstregen kan passeres, er det umulige Atlaspull aka træk en kugle, der vejer det samme som en middelsvær lastbil 243 meter op i luften vha et snørrerbånd (ja ja, de sagde 50 kg, men de lyver). Jeg havde åbenbart fået den sten med højdeskræk, da den ikke ville over to meter. Så vi blev inden om jeg måtte æde dagen første og eneste tidsstraf , til gengæld satte jeg den lige så stille og roligt ned igen og den kunne putte videre.

Jeg kom over målstregen efter noget der ligner et par timer, med mudder over alt, træt i hele kroppen og et kæmpe smil…. Dette har været et af de fedeste løb jeg har deltaget i. Jeg er blevet udfordret på måder, som jeg ikke oplever i typiske forhindringsløb. Jeg har fået testet nogle mentale og fysiske grænser af og nu kan jeg kalde mig for en Predator!

PolarEvo15_12

PolarEvo15_13

OCR Danmark takker Evolution Race for et super fedt løb og vi glæder os til 30 maj, hvor der igen er Evolution Race. Denne gang på Carlsberg i Valby.

About The Author

Passioneret OCR løber! - Elsker blandingen af løb og de fysiske forhindringer, der er med til at pifte løbeturen lidt op. Jeg er en af hovederne bag OCR Danmark.