Polar Evolutionrace 2015 – Et brag af en sæsonstart!

Rovdyret er vækket til live!

Den silende regn, i går lørdag, lagde ikke en dæmper på årets første forhindringsløb “Polar Evolutionrace” – snarere tværtimod. Med Evolutionrace som vært blev åbningen af OCR-sæsonen 2015 skudt i gang med intet mindre end et brag! Evolutionraces slogan ”Become a predator” betegnede meget sigende den transformation, de omkring 100 løbsdeltagerne skulle igennem ved gårsdagens løb, og efter mange måneders stilstand var rovdyrene i den grad parate til at komme ud af deres hi.

Evolutionrace løb af stablen ude i området omkring Yachtklubben i Holte. Deltagerne skulle løbe 12 runder af 1 km i kuperet terræn med dertilhørende 12 anstrengende discipliner, der skulle gennemføres.

Anders Hartmann Clausen

Den erfarne OCRacer Anders Hartmann Clausen var også mødt forventningsfuldt op ved Yachtklubben i Holte. Anders erkender, at vinterens pause væk fra OCR-scenen kan have sat sine spor, og at Evolutionrace var en kærkommen mulighed til at komme i gang igen. Anders har allerede nu meldt sin deltagelse til fem af sæsonens forhindringsløb, herunder Nordic Race og Reborn in Hell. Til spørgsmålet om hvordan han tror, han ville klare dagens udfordringer, svarede Anders med et smil og glimt i øjet, at han ville drage fordel af den tidsstraf på 15 minutter, som bliver udløst, når en disciplin ikke kan klares, hentydende til at dets flere fejl hans fellow-løbere gjorde på ruten, dets bedre tid og placering ville han få. Anders fortæller derefter, at han i bund og grund bare gerne vil være tilfreds med sin egen indsats, og at han vil trække på den mentale styrke, som han har fået opbygget gennem mange års deltagelse i diverse forhindringsløb. Under løbet kom Anders’ mentale styrke da også til udtryk, da han på ruten viste stort overskud til at smile og joke med det fremmødte publikum. Da Anders kom i mål, indrømmede han grinende, at han blev udfordret på løbet i det hårde terræn og at hans grundform viste sig at være ”piv ringe”, men at løbet var super fedt, sjovt og hårdt, og at han helt sikkert også vil deltage i Evolutionrace til næste år.

AlisAngelsInterviews

Også de ni venner og træningskammerater, holdet ”Alis Angels”, havde taget turen til Holte. Alis Angels fortalte sympatisk om deres gode ven og coach Ali, som også var afbildet på holdets T-shirts. Ali er initiativtageren, der har samlet sine venner og ført holdet igennem både Warrior Dash og REBORN RAW. Vennerne i Alis Angels fortæller herom: ”Ali er en super fyr, der formår at motivere, når man selv har givet op”. For halvanden måned siden faldt Ali om med et hjertestop, og han kan som følge heraf ikke længere deltage aktivt på holdet. Holdet besluttede sig for at træne videre for at kunne gennemføre Evolutionrace, og dermed give tilbage og vise Ali, hvad han gjort for holdet. Med stor enighed i stemmerne fortæller vennerne: ”Det er vigtigt for os at vise ham, at det vi gør, det er for ham! Vores indsats i dag er dedikeret 200 procent til Ali”. Alis Angels fortalte endvidere, at holdets særlige styrke ligger i deres sammenhold og venskab, og at de glædede sig til at have en sjov oplevelse sammen til ære for Ali.

Cathrine Sejer Fischlein

CathrineBilledeInterview

Dansk forhindringsløbs uofficielle kronprinsesse, Cathrine Sejer Fischlein, var naturligvis også at finde ved Evolutionrace. Cathrine havde på forhånd trænet en masse, både løb og Crossfit, og selvom hun følte sig klar, betragtede hun også lørdagens løb som en udfordring, særligt de forhindringer der indebar flere tungere løft, end dem hun var vandt til, for som Cathrine beskrev det, så ”mangler hun stadig lidt muller i armene”.

Det var en glad og godt mudret Cathrine, der kom i mål, og selvom hendes indsats ikke rakte til en top 3 placering i denne omgang, så lover hun at vende stærkt tilbage. Cathrine har nemlig det erklærede mål at få et par 1. pladser i denne sæson, da hun skal deltage i mange løb henover de næste par måneder. Derudover håber Cathrine på, at hun igen i år kan kvalificere sig til at komme til USA og løbe OCR.

Søren Dyrlund Jessen

OCR Danmark fangede løbsdeltageren Søren Jessen, lige inden han skulle til at forcere dagens første forhindring, ”armgang i ringe”. Søren fortalte, at han ikke havde forberedt sig særligt til sin deltagelse i Evolutionrace udover at passe sin generelle træning, og at han var spændt på at finde ud af, hvorvidt det er løbet eller styrken, som han bliver udfordret på. Vi spurgte Søren, om han turde komme med et forsigtigt bud på, hvordan han ville klare sig, hvortil han grinende svarede: ”Jeg skal i hvert fald i top 3”. Vi fangede Søren igen lige efter, han som første mand passerede målstregen: ”Søren, du startede som nummer 11 og er nu første mand i mål. Sprang du nogle af forhindringerne over?”. Søren fortalte glad, at han gennemførte alle forhindringerne, men måtte indrømme at den forhindring, hvor en 50 kg tung Atlas-sten skulle hejses op, var ”tough” og voldte lidt problemer. Til trods for at Søren, efter eget udsagn, følte sig udfordret ved både Atlas-stenen og dækslæbet, så var hans indsats nok til at sikre sig 1. pladsen i Evolutionrace ”Polar” løb 2015.

Vinderne af Polar Evolutionrace 2015

Årets vindere af Polar Evolutionrace 2015 blev for mændendes vedkommende:

1. Søren Dyrlund Jessen
2. Simon Nordenskjold
3. Gregers Rasmussen 

PolarEvo15_12

For kvinder så podiepladsen således ud.

1. Grith Weichel
2. Maj Rames
3. Sophie Daather

PolarEvo15_13

Bedste Team 2015 blev.

Team BUDZ

PolarEvo15_15

Alle deltagerne udviste stor viljestyrke og der var bred enighed om, at årets første Evolutionrace var en kæmpe succes. Mange deltagere udtrykte stor begejstring for løbet og erklærede, at de nu glædede sig endnu mere til at komme tilbage til næste år.

Til trods for mange måneders pause i dansk OCR var der ingen tvivl om, at deltagerne gav en helhjertet indsats, hvilket også satte sine tydelige spor i målområdet. Deltagerne var indsmurt i mudder, havde syre i benene og huller i tøjet, men tydeligst var deres smil og tilfredshed over egen indsats. Deltagerne ved Evolutionrace viste overbevisende, at rovdyret i den grad igen er vækket til live!

About The Author

Passioneret OCR løber! - Elsker blandingen af løb og de fysiske forhindringer, der er med til at pifte løbeturen lidt op. Jeg er en af hovederne bag OCR Danmark.