The Beautiful Beast

Cathrine Cathrine Warrior Dash World Championship
 

The Beautiful Beast

På en kold og regnfuld eftermiddag mødes jeg med Cathrine, som på kort tid har markeret sig i toppen af dansk Obstacle Course Racing. Den høje slanke og feminine kvinde foran mig, virker mild og rar. Der er intet, der tyder på at der under overfladen lurer et Beast af en topatlet, der har stået skulder ved skulder med verdens eliten inden for OCR.

Vi lægger ud med De Tre Hurtige:

  • Hvad var dit første OCRace? Nordic Race “The Sprint” 2014 (KBH)
  • Hvad er dit farvorit forhindring? Vandrutsjebanen til Warrior Dash World Championship
  • Hvad er den værste forhindring? Prison Escape til Reborn Raw. (gitter opsat over vand med kun nok plads til at have ansigtet fri af vandet)

Hvad er din træningsmæssige baggrund? “Jeg har altid løbet meget og startede med at løbe marathon, da jeg gik på efterskole. Både halvmarathon og marathon. Jeg har også løbet Ultramarathon på Mont Blanc med 4000 højdemeter.” Bedste marathontid er 3:23.

Hvordan kom du så ind i OCRacing? “Jeg fik en skade (hælspore), så jeg desværre ikke kunne løbe. Derfor begyndte jeg på Crossfit og hørte at Crossfit Copenhagen stillende med et hold til noget, der hed Nordic Race. Jeg var lidt bange for at min skade skulle blive værre, så jeg valgte at tilmelde mig den korte distance dagen før! Det var et fint løb for mig, skaden holdt til det og jeg løb fra flere kvinder og alle de andre fra Crossfit Copenhagen. Efter løbet tog jeg på cafe med en veninde og ville lige tjekke min tid på mobilen, da så jeg at jeg var blevet nummer 2 for kvinderne. Jeg lavede en “Øv-opdatering” på instagram at næste gang stillede jeg op i første heat, så jeg kan få min præmie. Til det svarede Nordic Race at de skam også havde udråbt mig som 2.plads og ventede på mig ved podiet og eftersom jeg ikke dukkede op, så havde de mine præmier på kontoret. Vi kunne bare aftale hvornår jeg kunne hente dem.”

Weekenden efter deltog Cathrine i Warrior Dash og havde endnu et godt løb, hvor hun blev nr 4 blandt kvinderne. Tre uger senere blev hun kontaktet af Warrior Dash om hun ville repræsentere Danmark til Warriors Dash’s verdensmesterskabet i San Francisco. Da nr 1 og 2 havde ikke mulighed for at deltage og desuden var de hellere ikke danskere. Selvfølgelig sagde Cathrine JA med det samme.

Til Nordic Race The Beach kom Cathrine ind på en flot 3 plads, på trods af lidt udfordringer med noget fast sand på den første forhindring, som blev lettere at grave sig igennem for de efterfølgende heats.

San Francisco Warrior Dash World Championship

Cathrine fortæller om oplevelsen i USA. Selve løbet lå halvanden times kørsel uden for San Francisco. Vi havde en banegennemgang dagen før selve løbet og jeg har aldrig set et så kuperet terræn! Det gik op, op og mere op.

10849527_10152389160716899_236743360_o

Raceday: Vi blev kørt ud til starten i nogle gamle gule school busser og det hele var meget amerikansk. Der var cowboys på heste, country musik og selvfølgelig det amerikanske flag overalt. Før starten blev den amerikanske nationalsang sunget og alle amerikanerne stod med deres højre hånd over hjertet. Starten foregik ved at vi, 78 kvinder, stod samlet ca 250 meter fra startstregen og da startpistolen blev skudt af, stormende vi frem mod startstregen og da vi passerer den, starter vores tid. Herefter gik det op og op OG OP!! Jeg frygter virkelig bakkerne. Det er nok min største svaghed.

10846827_10152389160536899_1529427266_n

Efter ca 2,5 km mødte vi de første forhindringer. Det overraskede mig hvor nemme forhindringerne var i forhold til dem jeg har prøver herhjemme i Danmark. Faktisk synes jeg ikke at de var specielt udfordrende. Den sjoveste var en vandrutsjebane, hvor man landede i en stor mudderpøl. Den sidste var et 50 meter langt mudderhul, som nærmeste hev mig ned, så jeg sad fast. Det var nok det mest udfordrende.

10836187_10152389160581899_1620804390_n 10846580_10152389160566899_1662744761_n 10836443_10152389160656899_182289583_n

Inden starten havde jeg håbet/forventet at ende i top 20. Men da jeg stod ved starten sammen med de andre, følte jeg mig som den tykke pige i klassen. Alle de andre var hakket, med en fedtprocent på ca 0% og jeg tænkte: “SHIT! nogle guns!” De var iført hotpants og sports BH. Mange af dem er sponsorløbere, som er der for at vinde førstepræmien, som var 30.000 dollar.

Cathrine kom ind på en flot 22 plads. Hvis hun skulle være så heldig at komme til Warrior Dash World Championship igen, ville hun træne mere bakkeintervaller. Både længere og hårdere.

10849610_10152389160696899_1444253665_o 

Gode råd til nybegynderen

Cathrines bedste råd til nybegynderen er: “Kast dig ud i det og tro på at du godt gennemføre! Lad vær med at have nogle forventninger til sluttiden. Nyd oplevelsen og hele stemningen ved et OCRace.”

Mix træning, så du både får trænet løb og styrke. Du får brug for det!

10836149_10152389155021899_1312192450_n 10863462_10152389160691899_328170255_n

Hvad er det, der tiltaler dig ved OCRacing?: “Det er udfordringen! Det er ikke nok bare at kunne løbe. Man bliver udfordret både fysisk og mentalt. Man bliver beskidt og forslået. Det hele er lidt uforudsigeligt, lige meget hvor meget man har studeret ruten og de forhindringer man kan læse om på hjemmesiden, så ved man aldrig helt hvordan de forskellige forhinder udfordrer ens grænser. Både fysisk og mentalt. Man får rykket nogle grænser. Blandt andet så udfordrede den første forhindring (Prison Escape – lavt gitter over vand)) ved Reborn (Ledreborg) mig en hel del på det mentale.

Planen for 2015

Cathrine er en meget aktiv atlet og har allerede en fuld booket plan for 2015.

  • Evolutionrace Winter (21/2-15)
  • Nordic Race – når deres 2015 program en gang offentliggøres
  • Reborn Raw i England (1/3-15)
  • Toughest
  • Warrior Dash
  • Berlin halvmarathon (ikke OCR)
  • Halv ironman og Hel ironman (det er hellere ikke OCR, men noget pjat med at svømme/cykel/løbe langt)

Herudover vil Cathrine arbejde videre med hendes træning. Med mere crossfit, styrke-, sprint- og intervaltræning. Fordelt over 5 dage og et træningspas med personlig træner. Dog har hun en udfordring med at få nok kcal indenbords, især proteiner. Da hun er veganer og dette sætter visse begrænsninger. Men sammen med hendes “team” som består af Crossfit-træner, SDS-behandler og en super Crossfit-makker, der hiver hende til træning på ØV-dagene (for dem har en atlet, som Cathrine også), skal vi nok komme til at se mere til Cathrine på sejrsskammelerne. Forhåbentlig på det øverste trin.

Personligt glæder jeg til at følge Cathrine i 2015

 

//Claus

About The Author

Passioneret OCR løber! - Elsker blandingen af løb og de fysiske forhindringer, der er med til at pifte løbeturen lidt op. Jeg er en af hovederne bag OCR Danmark.